Header Ads

10.000 ευρώ σε άνεργους για τη δική τους επιχείρηση

Νέο πρόγραμμα ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ για νέους ανεργους που ενδιαφέρονται να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Το πρόγραμμα που θα «τρέξει» μέσα στον επόμενο μήνα ονομάζεται «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» και αφορά την ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών αρχικά 2.000 ανέργων.
Το πρόγραμμα θα στηριχθεί οικονομικά από το ΕΣΠΑ, αλλά και από κοινωνικά κονδύλια, ενώ καθοριστικά κριτήρια επιλογής των ανέργων θα είναι η οικογενειακή κατάσταση, ο χρόνος ανεργίας και το εισόδημα.

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι άτομα ηλικίας 18-35 ετών που έχουν την ιδιότητα του ανέργου και έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ.Στην επιχειρηματική δραστηριότητα που θα αναπτύξουν, θα πρέπει να δώσουν έμφαση στην καινοτομία, στις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, στις «πράσινες τεχνολογίες» κλπ.

Στις εξαιρέσεις του προγράμματος, μεταξύ των άλλων, ανήκουν όσοι έχουν επιχορηγηθεί από Προγράμματα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών του ΟΑΕΔ κατά το παρελθόν και όσοι είχαν άλλη επιχείρηση από την 1-1-2005 και μετά.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα μήνες και το ποσό επιχορήγησης καθορίζεται στα 10.000,00 ευρώ. Η πρώτη δόση, ύψους 4.000,00 ευρώ καταβάλλεται με την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα 6.000,00 σε δύο ισόποσες δόσεις των 3.000,00 ευρώ.

Στις επιλέξιμες δαπάνες θα περιλαμβάνονται η κάλυψη λειτουργικών εξόδων και ασφαλιστικών εισφορών, η αγορά πρώτων υλών, εμπορευμάτων, αναλωσίμων και τιμολογίων παροχής υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ: e-dimosio.gr
Από το Blogger.