Header Ads

Γιατί πρέπει να ασκείσαι κάθε μέρα μισή ώρα

Κάτι παραπάνω από μισή ώρα άσκησης τη μέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης περίπου στο ένα πέμπτο.



Με τέσσερις ώρες γυμναστική την εβδομάδα, στον ελεύθερό σας χρόνο, μπορείτε να δείτε μεγάλη διαφορά.
Εσείς διαλέγετε: υγιή αρτηριακή πίεση ή φάρμακα για μια ζωή;

Σύμφωνα με μελέτη της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, που επικαλείται η Daily Mail, όσο περισσότερη σωματική δραστηριότητα έχει κανείς, τόσο πιο προστατευμένος είναι ο οργανισμός του από την εμφάνιση υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα από 13 ξεχωριστές έρευνες, πάνω στις επιδράσεις της σωματικής άσκησης στην αρτηριακή πίεση, και τα δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Hypertension.

Οι έρευνες αφορούσαν συνολικά 136.864 ανθρώπους από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη ή την ανατολική Ασία, οι οποίοι αρχικάν είχαν φυσιολογική αρτηριακή πίεση.

Περισσότεροι από 15.600 εμφάνισαν υψηλή αρτηριακή πίεση τα επόμενα δύο μέχρι 45 χρόνια.

Όσοι ασκούνταν για πάνω από τέσσερις ώρες την εβδομάδα στον ελεύθερό τους χρόνο είχαν 19% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης αρτηριακής πίεσης, συγκριτικά με όσους γυμνάζονταν λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα.

Σε όσους ασκούνταν από μία έως τρεις ώρες την εβδομάδα το ποσοστό αυτό ήταν 11%.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση καρδιακών ασθενειών, εγκεφαλικού και νεφρικής ανεπάρκειας.
Από το Blogger.