Header Ads

ΤΕΙ Μαιευτικής Πτολεμαΐδας: Ο χαιρετισμός του Μιχάλη Παπαδόπουλου στην 1η τελετή ορκωμοσίας

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου στην 1η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων σπουδαστών του τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα


Με αφορμή τη 1η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων σπουδαστών του τμήματος, θα ήθελα κατ΄ αρχάς να ευχηθώ ολόψυχα στους αποφοίτους μια ανοδική και δημιουργική πορεία, με επαγγελματική σωφροσύνη, κάτι εξάλλου που τους διακρίνει ήδη.

Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δρ. Σεραφειμ Σαββίδη και στο πρόσωπό του όλους τους συνεργάτες του για το εξαιρετικό έργο που έχουν να επιδείξουν από την σύσταση του τμήματος έως σήμερα, καθώς και τους φορείς και τους πολίτες της Πτολεμαίδας, που με ζήλο και φιλότιμο αγκάλιασαν την προσπάθεια ίδρυσης του Τμήματος Μαιευτικής και συνεχίζουν έως σήμερα αμείωτα να το στηρίζουν.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου «Μποδοσάκειο» για τη συνεχή στήριξη που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια. Μια στήριξη που δεν θα ήταν υπερβολή εάν κάποιος έλεγε ότι το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο αποτελεί μεταξύ άλλων μια βασική συνιστώσα της επιτυχίας του Τμήματος Μαιευτικής.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να αναφερθώ και να επαναφέρω στη μνήμη όλων μας κομβικές στιγμές του χθές με στόχο να αναδείξω ότι όταν υπάρχει όραμα, επιμονή και υπομονή, τότε αργά η γρήγορα οι προσπάθειες δεν μπορεί παρά να στεφθούν με επιτυχία.

Φίλες και φίλοι,

Όλοι σας γνωρίζετε ότι το τμήμα Μαιευτικής ξεκίνησε τη λειτουργία του το χειμερινό εξάμηνο 2009-2010. Oι προσπάθειες όμως, για την ίδρυση του ξεκίνησαν τουλάχιστον τρία χρόνια πριν.

Ήταν εξαιρετική συγκυρία για μένα συμμετέχοντας στο Συμβούλιο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας ως εκπρόσωπος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο εκείνη, να μου δοθεί η δυνατότητα να προτείνω την δημιουργία Τμήματος Μαιευτικής στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας.

Θα είναι βαθειά χαραγμένη στη μνήμη μου η 25/5/2007, όπου ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας αποφάσισε ομόφωνα την λειτουργία του Τμήματος Μαιευτικής στην Πτολεμαίδα. Έλεγα τότε ότι «…πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, που γεμίζει χαρά όλους τους πολίτες της Εορδαίας, καθώς ένα όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα με την λειτουργία της πρώτης σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διαψεύδοντας όλους εκείνους τους κακόπιστους και κακοπροαίρετους που προσπαθούσαν να αμφισβητήσουν ή να συκοφαντήσουν την απόφαση αυτή.

Η αρχή έγινε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια όλοι οι φορείς ενωμένοι, για να ακολουθήσουν κι άλλες σχολές. Οι προσωπικές μου δεσμεύσεις, οι δεσμεύσεις της νέας διακυβέρνησης, υλοποιούνται με σωστό προγραμματισμό και συγκεκριμένες παρεμβάσεις, γιατί οι πολίτες της περιοχής το δικαιούνται και το αξίζουν.»

Δεύτερη σημαντική στιγμή για την πορεία λειτουργίας του Τμήματος, ήταν η ίδρυση Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας τον Ιούνιο του 2013.

Δημόσια και έχοντας βιώσει την αγωνία όλων εκείνων που μόχθησαν για αδιάλειπτη και υψηλού επιπέδου λειτουργία του Τμήματος Μαιευτικής δήλωνα «… Το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε, αποτελεί άλλη μια επαλήθευση για τα όσα λέγαμε σχετικά με την παραμονή του ΤΕΙ Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα, αλλά και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Παρ' όλη τη δυσπιστία κάποιων, η Εορδαία ισχυροποιείται με την ίδρυση της Σχολής Υγείας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα. Στόχος μας από εδώ και πέρα, είναι να λειτουργήσει ένα ακόμα τμήμα στη νεοϊδρυθείσα Σχολή Υγείας».

Αγαπητοί Σύνεδροι,

Το τμήμα Μαιευτικής, με τον άρτιο εξοπλισμό και υποδομές που διαθέτει , το υψηλό επιστημονικό επίπεδο τόσο από εκπαιδευτικής όσο και διοικητικής σκοπιάς, την ουσιαστική στήριξη του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου αλλά και το υψηλό επίπεδο των σπουδαστών της, συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης μας και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής της Δ. Μακεδονίας.

Φίλες και φίλοι

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω περισσότερο.

Κλείνοντας αυτή την σύντομη (έστω και «εκ του μακρόθεν») παρέμβασή μου, θα μου επιτρέψετε να τονίσω ότι το Τμήμα Μαιευτικής είναι μια κατάκτηση όλων εκείνων που πίστεψαν σ΄ αυτό το όραμα. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την «κρίση» που εμφανίστηκε με το σχέδιο Αθηνά.

Πρέπει όμως να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια, να θωρακίσουμε περισσότερο την λειτουργία του, να διεκδικήσουμε τη διεύρυνση του Σ.Ε.Υ.Π. με νέα τμήματα.

Παραφράζοντας τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη, θα πω «αν τρέξουμε να θωρακίσουμε τη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας τώρα, αυτό θα μας σώσει αργότερα».



Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια
Από το Blogger.