Header Ads

Εκλογές Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Συνδυασμός ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Η ώρα της ευθύνης μας έφτασε. Τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη έχουμε εκλογές στον ενιαίο πια Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


Όλο αυτό το διάστημα ως παράταξη αγωνιστήκαμε σκληρά για τη δημιουργία ενός ενιαίου Συλλόγου που θα εκπροσωπεί επάξια και αποτελεσματικά ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους στην Περιφέρειά μας. Οι αντιξοότητες και τα προβλήματα (που ήταν πολλά) σε αυτή μας την προσπάθεια δεν κατάφεραν να μας πτοήσουν και φτάσαμε σήμερα να διεκδικούμε την ψήφο σας για τη δημιουργία ενός δυνατού και αντιπροσωπευτικού Δ.Σ. από όλες τις Γεωγραφικές Ενότητες που συμμετέχουν.

Η σημερινή συγκυρία στον εργασιακό μας βίο (και όχι μόνο) μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Πλήρης Αβεβαιότητα. Αβεβαιότητα όχι μόνο για τη διαθεσιμότητα, αλλά αβεβαιότητα για την ίδια την υπόσταση της Περιφέρειας ως φορέα (που φυσικά θα κρίνει το μέλλον όλων μας).ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.

Σε λίγο καιρό λοιπόν καμία υπηρεσία και καμία ειδικότητα δεν θα διασφαλίζεται από τίποτα και κανένα. Οι αποφάσεις για αφαίρεση αρμοδιοτήτων φαίνεται πως γίνεται χωρίς γενικό σχέδιο, αλλά με το περίφημο πια ρητό του Μανιτάκη «Το δημόσιο θα κρατήσει μόνο τις υπηρεσίες που δεν συμφέρει να κάνουν οι ιδιώτες»

Άλλωστε η ρητή εντολή των τοκογλύφων δανειστών μας είναι πως η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώνει πάνω από 400-450.000 δημοσίους υπαλλήλους δηλαδή το 8% του εργατικού δυναμικού τη στιγμή που η ΗΠΑ έχει 14% και η Γαλλία που μας έφερε εδώ την task force έχει 19%.

Κούρεψαν 100δις το Δημόσιο χρέος τη στιγμή που τα μισά ομόλογα ανήκαν σε ασφαλιστικά ταμεία, ενώ για τα άλλα 50 που ανήκαν στις τράπεζες πήραμε 50 δις δάνειο ως ελληνικός λαός για να το δώσουμε στις τράπεζες.

Φυσικά ούτε λέξη για συνολικό κούρεμα δανείων που τόσα χρόνια έλαβαν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ΜΕ την εγγύηση του μισθού τους από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ως εργαζόμενοι, ως υπάλληλοι και ως δημόσιοι λειτουργοί, έχουμε χρέος και καθήκον να ενημερώσουμε και να αφυπνίσουμε το συμπολίτη για το ξεπούλημα που συντελείται εις βάρος του και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων και μεγαλοεργολάβων “δήθεν” επενδυτών.

Πέρα από τις απεργιακές και οιασδήποτε άλλης μορφής κινητοποιήσεις στις οποίες θα πρέπει να συμμετέχουμε και να στηρίζουμε όλοι, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε και σε νέες μορφές δράσεων με βασικό στόχο ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Οι κυβερνήτες μας (ΤΡΟΙΚΑ-κυβέρνηση) έχουν εφαρμόσει με πλήρη επιτυχία το σχέδιο αδρανοποίησης του Ελληνικού Λαού. Από πουθενά και από κανέναν δεν έχει προβληθεί το τι ΑΚΡΙΒΩΣ χάνει ο Έλληνας πολίτης με τη μη ύπαρξη συγκεκριμένων υπηρεσιών από το Δημόσιο. Τι θα κοστίσει σε αυτόν και στα παιδιά του.

Αυτό που πρέπει λοιπόν να βάλουμε σε πρώτη προτεραιότητα αμέσως μόλις συσταθεί το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου, και τα Δ.Σ. των τοπικών παραρτημάτων, είναι:

να εκπονήσουμε μια τεκμηριωμένη έρευνα οργανώνοντας ομάδες έργου σε όλες τις Διευθύνσεις της περιφέρειας, για όλες τις υπηρεσίες που παρείχαμε και όλες αυτές που παρέχουμε στους πολίτες.
Να κοστολογήσουμε τι θα κοστίζει στον πολίτη η παροχή των υπηρεσιών μας από ιδιώτη. Επίσης να καλέσουμε και Συλλόγους άλλων φορέων να εκπονήσουν αντίστοιχες μελέτες
και τέλος τα αποτελέσματα να δημοσιοποιηθούν στους πολίτες, με τη μορφή ημερίδων και άλλων μεθόδων, που σήμερα μας προσφέρονται, προσκαλώντας και φορείς όπως το ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και άλλους, για να μας παρουσιάσουν τις μελέτες τους.

Δεν μπορούμε άλλο να ζούμε σε ένα γυάλινο κόσμο. Δεν γίνεται κυβερνόντες και μη να έχουν στρέψει όλους τους Έλληνες εχθρικά απέναντι στο Δημόσιο κι εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα. ΟΧΙ άλλη εσωστρέφεια και κακομοιριά. Είμαστε Δημόσιοι υπάλληλοι για να υπηρετούμε το λαό. Αν κάποιοι αποπροσανατόλισαν το λαό για το ρόλο και το έργο που το Δημόσιο υπηρετεί, πρέπει ΕΜΕΙΣ να βγούμε μπροστά και να δείξουμε πως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Η Κυβέρνηση λειτουργεί με τις Δημοσκοπήσεις. Δεν γίνεται ο κόσμος να απαντάει 80% ότι είναι λάθος η κυβερνητική πολιτική και την ίδια στιγμή να δίνει 40% στην κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν γίνεται να έχουμε εκλογές και οι μισοί ψηφοφόροι να απέχουν την ίδια στιγμή που μεμονωμένα όλοι αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική. Πρέπει αυτό να ανατραπεί ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει. Ας βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας και το θεσμικό μας ρόλο τον συμπολίτη να αναταχθεί και να του δημιουργηθεί και πάλι η ΕΛΠΙΔΑ..

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΛΩΝ.

Στηρίξτε το ψηφοδέλτιο της

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Κεντρικό Δ.Σ. και ΟΣΥΑΠΕ:

Αμπατζίδου Ναζλή του Γεωργίου- (Κοζάνης)

Βασιλόπουλος Θανάσης του Κων/νου - (Καστοριάς)

Ζολώτας Δημήτρης του Μιχαήλ - (Γρεβενών)

Καλπάκη Βαΐα του Ιωάννη - (Κοζάνης)

Καναβός Κώστας του Ιωάννη - (Γρεβενών)

Καραθανάσης Δημήτρης του Αστερίου - (Κοζάνης)

Κλειούσης Λευτέρης του Ευαγγέλου- (Καστοριάς)

Κυλινδρέας Αστέριος του Χρήστου - (Κοζάνης)

Μάγκος Αλέξανδρος του Παναγιώτη- (Κοζάνης)

Μαμιάκα Κλεοπάτρα του Δημητρίου- (Καστοριάς)

Μυλωνάς Δημήτρης του Γεωργίου - (Κοζάνης)

Σταθόπουλος Δημήτρης του Γεωργίου - (Κοζάνης)

Τσιάλτα Ανθή του Βάϊου - (Γρεβενών)



Τοπικό Δ.Σ. Ενότητας Γρεβενών:

Καναβός Κώστας του Ιωάννη (Γρεβενών)

Τσιάλτα Ανθή του Βάϊου (Γρεβενών)




Τοπικό Δ.Σ. Ενότητας Καστοριάς:

Βασιλόπουλος Θανάσης του Κων/νου (Καστοριάς)

Κλειούσης Λευτέρης του Ευαγγέλου (Καστοριάς)

Μαμιάκα Κλεοπάτρα του Δημητρίου (Καστοριάς)

Τοπικό Δ.Σ. Ενότητας Κοζάνης:

Αμπατζίδου Ναζλή του Γεωργίου (Κοζάνης)

Καλπάκη Βαΐα του Ιωάννη (Κοζάνης)

Κυλινδρέας Αστέριος του Χρήστου (Κοζάνης)

Μάγγος Αλέξανδρος του Παναγιώτη (Κοζάνης)

Μυλωνάς Δημήτρης του Γεωργίου (Κοζάνης)

Σταθόπουλος Δημήτρης του Γεωργίου (Κοζάνης)

Ελεγκτική Επιτροπή:

Ανδρώνης Δημήτρης του Βασιλείου (Γρεβενών)

Δήμζα Αθηνά του Κων/νου (Καστοριάς)

Παπαγεωργίου Γιώργος του Δημητρίου (Κοζάνης)



Με τιμή

Δημήτρης Καραθανάσης
Από το Blogger.