Header Ads

«Δήμος Καστοριάς: ο ηθικός αυτουργός της εξαθλίωσης των Δημοτικών υπαλλήλων»

Πρόσφατα όλοι μας διαβάσαμε στον τοπικό τύπο για ένα περιστατικό κλοπής τροφίμων από συμπολίτισσα μας σε σούπερ μάρκετ της Καστοριάς, η οποία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ήταν η 2η φορά που σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό με δράστη την εν λόγω κυρία.


Αυτό που δεν ανέφεραν τα ρεπορτάζ, αλλά στη μικρή μας κοινωνία είναι ευρέως γνωστό, είναι το γεγονός ότι η δράστης είναι υπάλληλος του Δήμου Καστοριάς, πρώην αποκλειστική νοσοκόμα, η οποία εργάζεται σε κοινωφελή υπηρεσία του Δήμου που προσφέρει πρωτοβάθμιες υγειονομικές υπηρεσίες κατ' οίκον σε ανήμπορους και κατάκοιτους Καστοριανούς πολίτες, στη γνωστή υπηρεσία "Βοήθεια στο σπίτι".

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στη "Βοήθεια στο σπίτι" είναι απλήρωτοι από τα τέλη του 2012, μερικοί από τις αρχές του 2013. Η παραπάνω "στυγνή εγκληματίας" που συνελήφθη να κλέβει κρέας και τρόφιμα και οδηγήθηκε σιδηροδέσμια στο Δικαστήριο, προ εβδομάδων παρακαλούσε στα γραφεία του Δήμου Καστοριάς να της δώσουν έστω κάτι έναντι από τους μισθούς 8 και 9 μηνών που της χρωστούν διότι αντιμετωπίζει πλέον ζήτημα επιβίωσης. Η αντίδραση του Δήμου ήταν λίγο ως πολύ να την διώξουν κακήν-κακώς διότι τόλμησε να ζητήσει τα δουλεμένα λεφτά της από την ακριβοθώρητη υπηρεσία οικονομικών του Δήμου Καστοριάς.

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι του Δήμου Καστοριάς σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες και παίρνουν στην καλύτερη των περιπτώσεων κάτι έναντι για να ζήσουν την οικογένεια τους και να βγάλουν το μήνα τους όπως-όπως με πενταροδεκάρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανευθυνότητας του Δήμου είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα 5μηνα, οι οποίοι εργάστηκαν σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου και η σύμβαση τους τελείωσε στις αρχές του 2013, έλαβαν μόλις το 60% των μισθών τους και από το Φεβρουάριο περιμένουν να εξοφληθούν, παρόλο που τα χρήματα της μισθοδοσίας τους είχαν προβλεφθεί και θα έπρεπε να είναι διαθέσιμα.

Μόνιμη καραμέλα στο στόμα της υπεύθυνου της οικονομικής υπηρεσίας είναι το ότι "λεφτά δεν υπάρχουν, μας έχουν κόψει τη χρηματοδότηση ελέω μνημονίου". Εμείς θα προσθέσουμε ότι η Κυβέρνηση Μπένι-Αντωνάκη (Πακιστανικό Σοσια-ληστρικό κόμμα του 4% χέρι-χέρι με την παραπαίουσα χαζοχαρούμενη δεξιά) μέσα στις λογιστικές αλχημείες της και την αγωνία της να παρουσιάσει το περίφημο "πρωτογενές πλεόνασμα" για το 2014 και να σερβίρει στον πεινασμένο Έλληνα το νέο και λαχταριστό "λεφτά υπάρχουν", όντως κόβει από παντού, είτε είναι χρηματοδότηση των Δήμων, είτε είναι αναπηρικές συντάξεις και τα φάρμακα των συνταξιούχων, είτε μισθούς και συντάξεις, απολύει δημόσιους υπαλλήλους, γονατίζει τον ιδιωτικό τομέα με απίστευτα χαράτσια κλπ. κλπ., όλα αυτά που ζούμε 4 χρόνια τώρα με το μνημόνιο που υποτίθεται ότι θα μας έσωνε.

Από την άλλη αναρωτιόμαστε από που βρίσκει ο Δήμος λεφτά και βάζει προτεραιότητες για:

1. ταξίδια στο εξωτερικό για παντελώς άχρηστες επαφές με στόχο υποτίθεται να φέρουμε τουρίστες στην Καστοριά.
Υπάρχει κάποιος να ενημερώσει υπεύθυνα τους Καστοριανούς πολίτες για το κέρδος που είχε η πόλη από αυτές τις επαφές και τα πολυέξοδα ταξίδια; υπάρχει κάποιος να μας δώσει πραγματικά μετρήσιμα στοιχεία; η Ένωση Ξενοδόχων Καστοριάς τι έχει να πεί; έχει γίνει κάποια υποτυπώδη έστω μελέτη από επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού; οι μαθητευόμενοι μάγοι του Δήμου πήγαν στην Τουρκία, στη Γερμανία και στο Ισραήλ για να φέρουν τουρίστες ή για ταξιδάκι αναψυχής εις υγείαν των κορόιδων;

2. αυτοκίνητα του Δήμου χρησιμοποιούνται από στελέχη του για ιδιωτικούς σκοπούς.
Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου μαθαίνουμε ότι συγκεκριμένο στέλεχος του Δήμου Καστοριάς έχει παραδώσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του και κυκλοφορεί για ιδιωτικούς σκοπούς με αυτοκίνητο του Δήμου. Αναρωτιόμαστε αν τις βενζίνες, την ασφάλιση, τα τέλη κυκλοφορίας και τα service τα πληρώνει από την τσέπη του ή στέλνει τα τιμολόγια στην (ακριβοθώρητη όπως είπαμε παραπάνω) οικονομική υπηρεσία του Δήμου προς εξόφληση. Άραγε είναι μόνο ένα στέλεχος του Δήμου ή οι Καστοριανοί πολίτες πληρώνουν κερατιάτικα και για άλλα οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνται για βόλτες στη λίμνη και ψώνια στη λαϊκή;

3. για τον Φούχτελ και την κουστωδία του που θέλουν να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας, "λεφτά υπάρχουν"...
Γνωρίζουμε ότι ο απίθανος gauleiter Φούχτελ και η πολυπληθής κουστωδία που τον συνοδεύει είναι συχνός επισκέπτης του Δήμου Καστοριάς διότι οι Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις έχουν βάλει στο μάτι τα πλούσια αποθέματα νερού της Δυτικής Μακεδονίας, τη ΔΕΗ και τα εργοστάσια του λεκανοπεδίου Εορδαίας, τον ορυκτό πλούτο που εκμεταλλεύεται η ΛΑΡΚΟ και θέλουν να την αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί, ψάχνουν στοιχεία για να αποκαταστήσουν τις περιουσίες Τούρκων που οι πρόγονοι τους ζούσαν στην περιοχή μας και θέλουν να ανοίξουν τα μουσουλμανικά τζαμιά και τους μεντρεσέδες για να αισθάνονται και πιο οικεία οι σύγχρονοι Νεότουρκοι όταν επιστρέψουν στα βιλαέτια τους που προσωρινά τα κατέχουν οι άπιστοι ραγιάδες Έλληνες.
Και δεν λέμε, φιλόξενοι άνθρωποι είμαστε, ο Δήμος πρέπει να είναι αξιοπρεπείς και να υποδέχεται κατάλληλα τους καλεσμένους του, όμως μήπως ο κος. Φούχτελ τελικά τζάμπα πίνει και τζάμπα τρώει; Ο κύριος αυτός φέρεται ως Ανθύπατος σε κατεχόμενο προτεκτοράτο. Θέλει να καταστρέψει και όχι να δημιουργήσει, θέλει να εκμεταλλευτεί στυγνά τον τόπο μας και όχι να μας βοηθήσει. Πόσα χρήματα έχει ξοδέψει ο Δήμος Καστοριάς για τη φιλοξενία αυτού και της συνοδείας του όσες φορές έχει έρθει στην Καστοριά; θα μάθουμε ποτέ πόσο μας κοστίζει ο Γερμανός προαγωγός αλλότριων συμφερόντων;

4. Αλεξιάδα και πράσινα άλογα...
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Αλεξιάδας 2013, ο Δήμος Καστοριάς (με έγγραφο του που επισυνάπτεται σε απάντηση σχετικής ερώτησης της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο) ξόδεψε 5.000 ευρώ... συν 3.000 ευρώ που έλαβε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Επειδή εδώ θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, δεσμευόμαστε ότι θα φέρουμε όλα τα οικονομικά στοιχεία του Φεστιβάλ Αλεξιάδα στο φως, είτε το θέλει ο Δήμος είτε δεν το θέλει. Οι αστείες απαντήσεις του Δήμου στα συνεχή ερωτήματα μας, ο οποίος κρύβεται πίσω από μια τυπική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναρτημένη στη Διαύγεια όπου ενέκρινε το παραπάνω ποσό και για τα υπόλοιπα λέει γενικώς και αορίστως ότι είναι... χορηγίες (οι οποίες ούτε ξέρουμε πόσα χρήματα αφορούν, ούτε ποιοί είναι οι χορηγοί, ούτε πως διατέθηκαν) δεν πείθουν ούτε μικρά παιδάκια... περισσότερα θα έχουμε να πούμε πολύ σύντομα μόλις ολοκληρώσουμε τις ενέργειες μας.
Ουσιαστικά ο Δήμος Καστοριάς αποφεύγει να δώσει αναλυτικό οικονομικό απολογισμό της Αλεξιάδας 2013, κρύβεται πίσω από ένα τυπικό έγγραφο και προσπαθεί να μας πείσει με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο ότι τα οφέλη για την πόλη είναι μεγάλα και δεν πρέπει κανένας μικροπρεπής να ρίξει περισσότερο φως στα οικονομικά στοιχεία του μεγαλεπήβολου θεάματος...
Η χαζοχαρούμενη αντιπολίτευση στο Δήμο κοιμάται τον ύπνο του δικαίου αλλά η Χρυσή Αυγή έχει δεσμευτεί ότι θα βρει όλα τα στοιχεία και θα ενημερώσει σύντομα τους Καστοριανούς πολίτες για το που σπαταλήθηκε και το τελευταίο ευρώ των "χορηγιών" της Αλεξιάδας.

5. Κληρονομιά Παπαλαζάρου.
Σύμφωνα με έγγραφα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η γνωστή υπόθεση της διαχείρισης της κληρονομιάς Παπαλαζάρου από το Δήμο Καστοριάς έχει "ανακινηθεί" από τους δικαστικούς λειτουργούς και σύντομα ο Εισαγγελέας Καστοριάς θα αρχίσει να στέλνει τα ραβασάκια στα γραφεία του Δήμου για να περάσουν από το γραφείο του μερικοί για... πρωινό καφέ. Αναμένουμε τις εξελίξεις για να μάθουμε επιτέλους ποιοι έφαγαν τα λεφτά και ποιες ποινές θα τους επιβληθούν.

Ο Δήμος Καστοριάς είναι ο ηθικός αυτουργός της εξαθλίωσης των υπαλλήλων του οι οποίοι εργάζονται στις κοινωφελείς υπηρεσίες του Δήμου, είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Ο Δήμος Καστοριάς αντί να έχει σε απόλυτη προτεραιότητα την όσο το δυνατόν ομαλότερη ροή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, σκορπά δεξιά και αριστερά σημαντικά ποσά για ενέργειες αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. "Λεφτά υπάρχουν" για όλα τα άλλα εκτός από τους υπαλλήλους. Αναρωτιόμαστε πόσους μήνες "μέσα" είναι ο Δήμαρχος και οι διάφοροι αντιδήμαρχοι στο Δήμο. Πληρώνονται και αυτοί έναντι; έχουν λαμβάνειν μισθούς από το 2012; ή στις 1 του μηνός ο παχυλός μισθός τους είναι στον τραπεζικό τους λογαριασμό;

Υ.Γ. η αντιδήμαρχος Μισκία έχει δει ποτέ καρκινοπαθή να λειώνει από την αρρώστια; σύντομα θα λάβει τις δέουσες απαντήσεις από τη Χρυσή Αυγή για αυτά που τόλμησε να ξεστομίσει στους απλήρωτους υπαλλήλους του Δήμου...


Γραφείο Τύπου Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας.
Από το Blogger.