Header Ads

Το ΠΑΣΟΚ πήρε στο κυνήγι τη Χρυσή Αυγή (Δείτε την άτυπη ενημέρωση)

Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του Ευάγγελος Βενιζέλος πρώτοι έθεσαν ως προτεραιότητα το ζήτημα της αντιμετώπισης των φασιστικών κηρυγμάτων και των εγκληματικών πράξεων βίας της Χρυσής Αυγής.

Το ΠΑΣΟΚ πήρε στο κυνήγι τη Χρυσή Αυγή (Δείτε την άτυπη ενημέρωση)

1. Την εποχή που άλλα πολιτικά κόμματα αδιαφορούσαν και άλλα “έκλειναν το μάτι” στην Χρυσή Αυγή εμείς:

Ø καταθέσαμε Πρόταση Νόμου στην Βουλή (με την ΔΗΜΑΡ) με ιδιαίτερα αυστηρές διατάξεις για τους κήρυκες και αυτουργούς της βίας,

Ø αντιπαρατεθήκαμε εντός της βουλής με τους τραμπουκισμούς των βουλευτών της

Ø καταδικάσαμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τις ενέργειές της

Ø Ζητήσαμε με συγκεκριμένες προτάσεις την συνεργασία των δυνάμεων του Συνταγματικού Τόξου για την απομόνωσή της

Δύο μόλις μέρες πριν την δολοφονία του Π. Φύσσα ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας ζήτησε την άμεση σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων για την επιβολή της τήρησης του Κανονισμού στους βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος.


2. Όπως ήδη τονίσαμε η συνεργασία των δυνάμεων του Συνταγματικού Τόξου σ’ ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και δράσεις αποτελεί κύρια προϋπόθεση για την μαζική ενεργοποίηση των δημοκρατικών πολιτών και το κοινό μέτωπο περιφρούρησης της δημοκρατικής ομαλότητας.

Δυστυχώς αυτή ως τώρα όμως δεν έχει επιτευχθεί.

Θεωρούμε ως αρνητικές εξελίξεις:

α) Την άρνηση των Γραμματέων της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, να δεχθούν την συνάντηση που πρότεινε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, για διαμόρφωση του κοινού πλαισίου δράσης.

β) Την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, να συνυπογράψουν την σχετική πρωτοβουλία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, όπως έκαναν το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. το ΛΑΟΣ, η ΔΡΑΣΗ και οι οικολόγοι.



3. Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει ιδιαίτερα στην γραμμή της συνεργασίας όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, γιατί πιστεύει πραγματικά στην ενότητα του λαού απέναντι στον φασισμό, στην βία και στους εκφραστές της.

Και εδώ όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, μακριά από κάθε ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, από κάθε λογική μικροκομματικού οφέλους.

Το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό, και λέει ΕΥΘΕΩΣ ΝΑΙ, σε κάθε πρόταση που προωθεί αυτή την συνεργασία.

Ειδικότερα:

I. Είμαστε ΘΕΤΙΚΟΙ στις προτάσεις σύγκλισης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

II. Συμφωνούμε απόλυτα στην συζήτηση του όλου θέματος στην Βουλή, με την διαδικασία της συζήτησης Προ Ημερησίας Διάταξης.

III. Στηρίζουμε κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία των Κοινωνικών Φορέων για την εκδήλωση της αντίδρασης της Κοινωνίας απέναντι στον φασισμό. Και πιστεύουμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο (όπως πρότεινε και ο Ευ. Βενιζέλος) να θέσει υπό την αιγίδα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρωτοβουλίες δράσης των αντιπροσωπευτικών Κοινωνικών φορέων.

IV. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε κάθε Πρόταση αλλαγής – βελτίωσης του Νομοθετικού Πλαισίου για την αντιμετώπιση της βίας, επαναφέροντας στον διάλογο και τις δικές μας προτάσεις.

V. Στηρίζουμε κάθε κίνηση των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας που συμβάλλει στην αποκάλυψη και καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ .

VI. Εμμένουμε στην ανάγκη απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ώστε με εφαρμογή και αυστηροποίηση του Κανονισμού, να δοθεί τέλος στους τραμπουκισμούς τις χυδαίες ύβρεις και τις προκλήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ.

Να σκεφτούν και να ενεργήσουν με βάση τα συμφέροντα της κοινωνίας και του τόπου και να μην υποκύπτουν σε μικροκομματικές σκοπιμότητες.


4. Δεν είναι δυνατόν όμως την ώρα που η συνεργασία των κομμάτων και η ενότητα του λαού είναι επιβεβλημένη, να επιχειρείται από διάφορες πλευρές η δημιουργία ενός κλίματος άγονης σύγκρουσης.

Είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη του συνταγματικού τόξου και δεν μπορεί – από στελέχη της Ν.Δ. – να εξομοιώνεται με τους φασίστες.

Όπως και δεν μπορεί το αίτημα του Προέδρου του για συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών, να απαντάται αρνητικά μέσω “κύκλων” του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αλλά και πολλές ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν την ένταση και την οξύτητα στην λογική του “αυτοί ή εμείς”, πράγμα που δημιουργεί μίσος, διχαστικές κινήσεις και κινδύνους για την κοινωνία και τους πολίτες.

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΗΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.



Το επίπλαστο ψευτοδίλημμα Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ και το bra de fer ανευθυνότητας και υποκρισίας που καλλιεργείται από ορισμένους, δεν συμβάλλει στο στόχο της διαφύλαξης της Δημοκρατικής Ομαλότητας, που όλοι διακηρύσσουν στα λόγια.


5. Το ΠΑΣΟΚ προωθώντας την στρατηγική στην οποία αναφερθήκαμε:

Ø Στηρίζει ενεργά τα συλλαλητήρια και τις δράσεις των κοινωνικών φορέων που έχουν αντιφασιστικό περιεχόμενο. Καλούμε όλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη.

Ø Θα ζητήσει συναντήσει με τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης κ.κ. Δένδια και Αθανασίου, για ενημέρωση και κατάθεση προτάσεων τόσο για το νέο νομοθετικό πλαίσιο, όσο και για την αποτελεσματική λειτουργία των αστυνομικών οργάνων και των δικαστικών αρχών.

Ø Προχωρεί σε επιστολή προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών για την ανάληψη πρωτοβουλιών της Πολιτείας για την ενημέρωση των μαθητών.

Ø Ζητά από τις οργανώσεις του να συμβάλλουν ενεργά σε τοπικές μαζικές πρωτοβουλίες ενεργοποίησης των πολιτών.
Από το Blogger.