Header Ads

Συγκλονιστική εξομολόγηση πρώην χρυσαυγίτη: «Τον είχαν στη μπούκα»

Πέφτουν οι μάσκες των Χρυσαυγιτών, που εμφανίζονται ως «σωτήρες» των Ελλήνων που θα διώξουν τους μετανάστες από τη χώρα. Πρώην στέλεχος της οργάνωσης, μιλώντας στην εφημερίδα «Εθνος» αποκαλύπτει συγκλονιστικά στοιχεία για την εγκληματική δράση που αναπτύσσουν οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής.

Ήταν στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια για περίπου ενάμιση χρόνο, είδε πολλά και έζησε από κοντά τους ανθρώπους της τοπικής οργάνωσης, στην οποία ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ήταν υπαρχηγός όπως λέει στο «Έθνος» το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής. Όσα υποστηρίζει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα το πρώην μέλος του νεοναζιστικού κόμματος επιβεβαιώνει όλα όσοι υποψιάζονταν, αλλά το βάθος των αποκαλύψεων σοκάρει. Το τάγμα εφόδου της Τ.Ο Νίκαιας, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και την αρχηγία του βουλευτή Ι. Λαγού, διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή, και την οργάνωση που συναντά κανείς μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες. Ορμητήριο-αρχηγείο τους είναι τα γραφεία, απ' όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται ρόπαλα, στιλέτα, και πτυσσόμενα κλομπ, τα «οποία εξαφανίζονται» όταν επίκεινται έλεγχοι από την αστυνομία. «Στη Νίκαια ενημερώναμε τον Πατέλη, ο Πατέλης τον Λαγό και από εκεί και πέρα μας έλεγαν ότι το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός» αποκαλύπτει στο «Έθνος» πρώην μέλος της οργάνωσης και δε σταματά εδώ: «Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός βγαίναμε στους δρόμους είτε για να γράψουμε συνθήματα στους τοίχους, είτε για να την πέσουμε σε Πακιστανούς».

«Ο υπεύθυνος της Νίκαιας Πατέλης έφτιαξε Κλειστό Πυρήνα. Εκεί θα ήταν μόνο οι φουσκωτοί, οι δικοί του» συνεχίζει για να αποκαλύψει πως ο δολοφόνος του Παύλου ήταν στο Πενταμελές Συμβούλιο της Νίκαιας. «Εκεί ο Πατέλης βάζει τα δικά του παιδιά. Ο Ρουπακιάς μπήκε χωρίς εκλογές, χωρίς τίποτα» λέει το πρώην μέλος της ΧΑ. Μια αποκάλυψη που επιβεβαιώνει όλα όσα αποκαλύφθηκαν για τον Χρυσαυγίτη δολοφόνο, ο οποίος μπορεί να έλεγε πως δεν είναι μέλος της οργάνωσης αλλά έχει μέχρι και κομματική ταυτότητα, όπως λέει στην εφημερίδα το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Όσον αφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, είναι αποκαλυπτικός: «Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες. Μαγκιά του για μένα. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει. Δε σου οπλίζει το χέρι όμως. Ήταν αντιφασίστας και το τραγούδαγε και το ξέρανε».

Μάλιστα, το πρώην στέλεχος προχωρά και σε μία αποκάλυψη σχετικά με τα τηλεφωνήματα που έγιναν από τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι ήταν στην ίδια καφετέρια με το θύμα και οι οποίοι ειδοποίησαν τον δολοφόνο. Βάσει ιεραρχίας, λοιπόν, αυτοί πρώτα έπρεπε να καλέσουν τον Πατέλη, εκείνος με τη σειρά του τον Λαγό και ο Λαγός τον Μιχαλολιάκο. «Όσο καιρό ήμουν εγώ στο Τ.Ο Νίκαιας, έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί», λέει το πρώην μέλος.

πηγή: protothema.gr
Από το Blogger.