Header Ads

«Η Α' ΕΑΝ πρέπει να μείνει στο Αμύνταιο»

Η Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι είναι πολύ πιθανό η Α' ΕΑΝ να φύγει από το Αμύνταιο Φλώρινας και να εγκατασταθεί στην Κομοτηνή, ήταν στην πρώτη γραμμή μαζί με τους κατοίκους του Αμυνταίου και τις οικογένειες των στρατιωτικών που διαμαρτυρόταν για την απαράδεκτη αυτή απόφαση που αποψιλώνει την παρουσία του Στρατού στην Περιφέρεια μας.


Τάχιστα κάναμε και σχετική ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου ο συναγωνιστής Πολύβιος Ζησιμόπουλος, βουλευτής Θεσσαλονίκης του κινήματος μας, ρωτά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τους λόγους της βεβιασμένης μετακίνησης της μονάδας, για τα οικονομικά οφέλη που θα έχει αυτή η μετακίνηση, για τους λόγους για τους οποίους έχουν φύγει από τη Δυτική Μακεδονία πολλές στρατιωτικές μονάδες καθώς και για τη μέριμνα του Υπουργείου για τις οικογένειες των στρατιωτικών που βλέπουν τον προγραμματισμό τους να γίνετε άνω-κάτω λίγο πριν το φθινόπωρο.

Αφού μέλη και στελέχη μας έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώθηκαν στο Αμύνταιο τις τελευταίες εβδομάδες, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 μετά την παρουσία μας στις εκδηλώσεις στο Βίτσι, περάσαμε από το Στρατόπεδο Παπαπέτρου για να συμπαρασταθούμε για μια ακόμη φορά στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων και των οικογενειών των στρατιωτικών.

Οι βουλευτές του κινήματος μας, συναγωνιστές Γρέγος Αντώνιος, Παναγιώταρος Ηλίας και Ματθαιόπουλος Αρτέμιος, μαζί με τον Γραμματέα της Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας συναγωνιστή Τούφα Στέλιο μιλώντας σε δεκάδες κατοίκους του Αμυνταίου που έχουν αποκλείσει συμβολικά μια πύλη του στρατοπέδου Παπαπέτρου, αναφέρθηκαν στις πρόσφατες απαράδεκτες αποφάσεις του ΥΠΕΘΑ, όπου με πρόσχημα το μνημόνιο και την μείωση δαπανών έχουν αφήσει τη Δυτική Μακεδονία στο έλεος του θεού, χωρίς ισχυρή στρατιωτική παρουσία στη μεθόριο με την Αλβανία και τα Σκόπια. Είναι θλιβερό να ενισχύονται στρατόπεδα στην Αττική και στην Πελοπόννησο και να φεύγει ο στρατός από τα σύνορα. Με την παρουσία μας στο Αμύνταιο, η οποία καλύφθηκε από τοπικά ΜΜΕ, στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι η Χρυσή Αυγή στη Δυτική Μακεδονία δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας, δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί τους ντόπιους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς μέχρι να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε ως Περιφέρεια.



Κάνουμε αγώνα μέσα και έξω από τη Βουλή και δεν θα επιτρέψουμε να φύγει ο Στρατός, να υποβαθμιστούν οι δομές της Υγείας, να κλείσουν σχολεία και Πανεπιστήμιο, να φύγουν υπηρεσίες από τον τόπο μας, να κοπούν κονδύλια από επενδυτικά προγράμματα, δεν πρόκειται να δεχτούμε η Περιφέρεια μας με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη να αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ ως επαίτης που ζητάει ελεημοσύνη και του πετάνε κάποια ψίχουλα από το τραπέζι. Διεκδικούμε και απαιτούμε αυτό που δίκαια μας αναλογεί. Ζητάμε ασφάλεια στα σύνορα μας, επενδύσεις για την αναχαίτιση της ανεργίας, δουλειές για να μη φύγουν οι νέοι από τις πόλεις και τα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, σχολεία για τα παιδιά μας, νοσοκομεία και κέντρα υγείας με αξιοπρεπείς υποδομές.

Η Χρυσή Αυγή στο πρόγραμμα της για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την Εθνική παραγωγή με στόχο την αυτάρκεια, την καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στα Ελληνικά προϊόντα, έχει τις ακριτικές Περιφέρειες όπως η δικιά μας, ως προτεραιότητα για την ανάπτυξη και εφαρμογή επενδυτικών σχεδίων με γνώμονα τα τοπικά χαρακτηριστικά της οικονομίας μας. Οι ακριτικές Περιφέρειες με τους εργατικούς οικογενειάρχες κατοίκους που αγαπούν τον τόπο τους, την επιχείρηση τους, τη βιοτεχνία τους, τη δουλειά τους και τη γη τους θα φέρουν την ανάταση της Εθνικής Οικονομίας, όχι τα θαλασσοδάνεια και οι προκλητικές εξυπηρετήσεις "ημετέρων" που φιλούν τις κατουρημένες ποδιές των εκάστοτε πολιτικάντιδων για επενδύσεις που κατέληξαν στα Σκόπια, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, ισοπεδώνοντας τις μικρές βιομηχανίες και βιοτεχνίες της Βορείου Ελλάδας.

Χρυσή Αυγή για Εθνική Αξιοπρέπεια και Κοινωνική Δικαιοσύνη !!!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ !!!

Γραφείο Τύπου Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας.
Από το Blogger.