Header Ads

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Όχι στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ

Δελτίο Τύπου: Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης στο ορυχείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια

Επίσκεψη στο ορυχείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια Κοζάνης πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης με επικεφαλής τη βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου.


Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, με επικεφαλής την Ε. Ουζουνίδου, επισκέφτηκε το ορυχείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εργαζόμενους τα απαράδεκτα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας για την εκποίηση της νευραλγικής, για τον τόπο μας και τη χώρα γενικότερα, επιχείρησης.

Από την πλευρά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτη η όποια πρόθεση ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ και πως χρόνια τώρα απαξιώνουν συστηματικά και εσκεμμένα την εταιρεία ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν στην εκποίησή της σε ιδιώτες. Παράλληλα έγινε λόγος για τις μεγάλες ευθύνες αυτών που διοίκησαν τη ΛΑΡΚΟ και την έφεραν στο άσχημα οικονομικό σημείο που βρίσκεται σήμερα και επισημάνθηκε ότι η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ αποτελεί μεγάλο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο, καθώς το εργοστάσιο δεν είναι μόνο πηγή οικονομικής ζωής για τους έξι νομούς, όπου δραστηριοποιείται, και για χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά έχει μεγάλη σημασία για την εθνική οικονομία, δεδομένου ότι η βιομηχανία αυτή συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων παραγωγών σιδηρονικελίου στον κόσμο, ενώ είναι η μοναδική εταιρεία στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί ίδια μεταλλεύματα για την παραγωγή νικελίου και εξάγει το σύνολο της παραγωγής της σε μεγάλες βιομηχανίες, απασχολώντας περί τους 1.500 μόνιμους εργαζόμενους άμεσα και περίπου 15.000 έμμεσα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίστηκε, η ΛΑΡΚΟ, παρά τα προβλήματα της, είναι μια δυναμική εταιρεία με σημαντική συμβολή στη βιομηχανία, στην απασχόληση, στο συναλλαγματικό ισοζύγιο της χώρας και δεν πρέπει επ’ ουδενί να αφεθεί να κλείσει ή να δοθεί στους ιδιώτες. Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να συνεχίσει να συμβάλλει στην σημαντική αυτή παραγωγική δραστηριότητα (νικέλιο), στην απασχόληση και λόγω της εξαγωγικής της φύσης στην ενίσχυση του ισοζυγίου συναλλαγών.

Τέλος, τονίστηκε η σημασία του κοινού αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει καμία πώληση στρατηγικού χαρακτήρα δημόσιας επιχείρησης και δε δέχεται καμία απόλυση.
Από το Blogger.