Header Ads

ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης: Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές: Δε θα τους αφήσουμε!

Ανακοίνωση της Επιτροπής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
Οι κινητοποιήσεις στην παιδεία, με τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και τα συλλαλητήρια, σηματοδοτούν την άρνηση της κοινωνίας να συναινέσει στα σχέδια εξαθλίωσής της που προωθούν τα αλλεπάλληλα μνημόνια. Οι αγώνες και οι απεργίες των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζόμενων είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας, αγώνας για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία. Αγώνας που ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ανεπιφύλακτα και αταλάντευτα.


Η μνημονιακή πολιτική είναι αυτή που «κλείνει» κυριολεκτικά και μεταφορικά τα σχολεία, που απαξιώνει με γοργούς ρυθμούς τη δημοσιά παιδεία υποχρηματοδοτώντας τις λειτουργικές ανάγκες της, βάζει σε διαθεσιμότητα και απολύει μαζικά τους εκπαιδευτικούς, επιβάλλει μισθούς πείνας, κλείνει σχολεία και πανεπιστήμια μέσω συγχωνεύσεων, καταργεί ολόκληρους εκπαιδευτικούς κλάδους χάριν της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικής κερδοσκοπίας και αυξάνει τη μαθητική διαρροή ορθώνοντας ταξικά στεγανά. Η πολιτική της Κυβέρνησης σημαίνει φτωχότερη παιδεία και φτωχότερη παιδεία σημαίνει μεγαλύτερη αμορφωσιά.

Η λύση υπάρχει και βρίσκεται στους κοινωνικούς αγώνες, για να ανατραπούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να ανοίξει ο δρόμος για την ανασυγκρότηση, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη.. Οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στις σχολές και στα σχολεία είναι αυτοί που ανοίγουν δρόμους.

Για το ΣΥΡΙΖΑ η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση ισότιμα σε όλους, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου. Η άρση των ταξικών φραγμών, η απάλειψη των κάθε λογής διακρίσεων και η δωρεάν παροχή δημόσιας παιδείας υψηλού επιπέδου αποτελούν για το ΣΥΡΙΖΑ κεντρικής σημασίας επιδιώξεις. Η μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της αριστεράς θα έχει έναν ξεκάθαρο στόχο. Nα διασφαλίσει το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, σε μια ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαίδευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης ένα σχολείο που θα χωράει όλη την αναγκαία γνώση και όλους τους μαθητές:

12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους
Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης
Μεταλυκειακή δημόσια και δωρεάν τεχνολογική εκπαίδευση
Ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει όλες τις δυνάμεις του και καλεί τον ελληνικό λαό, ώστε να διαμορφωθεί μια πλατιά, πλειοψηφική κοινωνική συμμαχία, ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα, που θα επιβάλει τη δημοκρατική ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και θα βάλει την Ελλάδα σε μια νέα πορεία κοινωνικής, παραγωγικής και δημοκρατικής ανασυγκρότησης με κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης στηρίζει ανεπιφύλακτα την απεργία και τον αγώνα των καθηγητών και καλεί κάθε πολίτη της Π.Ε. Κοζάνης να συμμετέχει στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.



Επιτροπή Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
Από το Blogger.