Header Ads

Σπάρτακος: ΔΕΝ μπορεί να συμμετέχει εκπρόσωπος εργαζομένων που έχει ορισθεί παράτυπα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ & ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΕΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΑΣΟΠ/ΔΕΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Προς: Πρόεδρο κ. Αρθούρο Ζερβό
Κύριε Πρόεδρε


Είναι γνωστό ότι βάσει της 59/22/2/1990 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΗ, στο Συμβούλιο Διεύθυνσης της Επιχείρησης μετέχει (άνευ δικαιώματος ψήφου) και εκπρόσωπος της πλέον ΑΣΟΠ/ΔΕΗ.

Επιπλέον, ήδη από τις 22/7/2013, σας έχει κοινοποιηθεί επισήμως σχετικό εξώδικο το οποίο και θέτει σε αμφισβήτηση την αντιπροσωπευτικότητα της ΓΕΝΟΠ. Αντιπροσωπευτικότητα η οποία υφίσταται από το 1978 με σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Η προσφυγή μας στην επιτροπή του Άρθρου 15 του Νόμου 1264/82 εκδικάζεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2013.



Κύριε Πρόεδρε

Ζητήματα που αφορούν τη συμμετοχή του εκπροσώπου των εργαζόμενων, μέχρι και την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής απόφασης, θα πρέπει να ανασταλούν (γεγονός που έχει συμβεί για το θέμα της διαπραγμάτευσης συμπληρωματικής ΕΣΣΕ). Εννοείται ότι ζητήματα τέτοιου είδους αποτελεί και το θέμα του ορισμού εκπροσώπου στο Συμβούλιο Διεύθυνσης.

Είναι απολύτως σαφές ότι ΔΕΝ μπορεί να συμμετέχει εκπρόσωπος εργαζομένων που έχει ορισθεί παράτυπα από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Διευκρινίζουμε και υπενθυμίζουμε ότι το παράτυπο της υπόθεσης συνίσταται στο γεγονός ότι κάθε ορισμός εκπροσώπου εργαζομένων (στα διάφορα όργανα της Επιχείρησης από οποιαδήποτε Συνδικαλιστική Οργάνωση) φέρει την έγκριση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως πολύ καλά γνωρίζετε, από τις 29/7/2013 ημερομηνία παραίτησης του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ/ΚΗΕ, η Ομοσπονδία δεν έχει πραγματοποιήσει καμία συνεδρίαση και δεν έχει λάβει καμία απόφαση για κανένα θέμα, ούτε καν για τη συγκρότησή της σε Σώμα.

Επιπρόσθετα με βάση το άρθρο 57 του Καταστατικού της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ «τον Πρόεδρο ή τον Γενικό Γραμματέα σε περίπτωση κωλύματος, τους αναπληρώνουν κατά την αντίστοιχη τάξη οι Αντιπρόεδροι ή οι Αναπληρωτές Γενικοί Γραμματείς».

Κύριε Πρόεδρε

Κατά συνέπεια, ο ορισμός του εκπροσώπου των εργαζομένων –από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ- στο Συμβούλιο Διεύθυνσης (Σ.Δ) που φέρει την υπογραφή του Α’ Αντιπροέδρου, είναι παράτυπη αφού στην προκειμένη περίπτωση ο Πρόεδρος δεν «κωλύεται» αλλά υπάρχει εν γενείς αδυναμία συγκρότησης της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατόπιν της παραιτήσεώς του.

Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨



Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας



Γιώργος Αδαμίδης Αθανάσιος Μάστορας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αντιπρόεδρο & Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Δόλογλου
Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλο κα. Ουρανία Αικατερινάρη
Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Θέο
Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο
Γενικό Διευθυντή Παραγωγής κ. Ιωάννη Κοπανάκη
Γενικό Διευθυντή Ορυχείων κ. Παναγιώτη Νικολακάκο
Γενικό Διευθυντή Υποστηρικτικών Λειτουργιών κ. Νικόλαο Αραβαντινό
Γενικό Διευθυντή Εμπορίας κ. Λάζαρο Καραλάζο
Γενικό Διευθυντή Αν/Πο Γεώργιο Δαμάσκο

Από το Blogger.