Header Ads

Φωτογραφία: Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα στην κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής - «Είμαι στην Χ.Α. για το χαρτζιλίκι»

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το πρωί στις 9, πήρε ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.


Ωστόσο απ' όσα είπε στην αστυνομία φαίνεται ό,τι μένουν πολλά πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Τόσο η δράση του όσο και η στάση του λένε πολλά στους έμπειρους αστυνομικούς για τον ρόλο του.

Ο 45χρονος σύμφωνα με τις μαρτυρίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή έδρασε “ψυχρά”. Μπήκε ανάποδα στο δρόμο, έβγαλε μαχαίρι και το κάρφωσε στο στήθος του 34χρονος Παύλου Φύσσα. “Ήταν ένα επαγγελματικό χτύπημα” και ήταν “ένα χτύπημα που δηλώνει πρόθεση να σκοτώσει” περιγράφουν έμπειροι γιατροί.

Αντίθετα ο ίδιος δίνει τελείως διαφορετική εικόνα.
“Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ...” λέει για να δείξει ότι δεν είχε πρόθεση να βρεθεί στο σημείο, ότι εκεί βρέθηκε τυχαία και πως δεν ήθελε να σκοτώσει.

Αντίθετα υπάρχουν όμως μαρτυρίες πως ο 45χρονος δεν βρισκόταν στην καφετέρια. Φαίνεται ότι τόσο εκείνος όσο και η ομάδα των 30 ακροδεξιών ειδοποιήθηκαν από κάποιον άλλο και έσπευσαν δρώντας ως... τάγμα εφόδου.

Και εδώ ο ίδιος έχει την απάντηση:
“Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της”, λέει για να διαχωρίσει τη θέση του από τον σύνδεσμο και να δείξει ότι δεν έδρασε βάσει κάποιου σχεδίου.

Υπάρχουν ωστόσο στοιχεία που δείχνουν ότι ο Γ. Ρουπακιάς δεν ήταν απλά ένας από τους συμπαθούντες τη Χρυσή Αυγή. Η φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα "Το Έθνος" τον δείχνει σε κατασκήνωση της οργάνωσης στη Νέδα.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με την αστυνομία ο Γ. Ρουπακιάς έδωσε εντολή στη σύζυγό του να εξαφανίσει από το σπίτι τους υλικό το οποίο τον συνέδεε με την Χρυσή Αυγή.

Φάνηκε να προσπαθεί να κρύψει στοιχεία για τη δράση του, τόσο το μοιραίο βράδυ, όσο και κατά το παρελθόν.

Ως προς το παρελθόν υπάρχουν μαρτυρίες που λένε πως ο 45χρονος είχε διαπληκτιστεί και παλιότερα με τον 34χρονο τραγουδιστή που ήταν γνωστός για την αντιρατσιστική του δράση. Λένε ότι είχε στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα. Τόσο ο ίδιος όσο και ο άνθρωπος μυστήριο που έκανε το τηλεφώνημα μέσα από την καφετέρια και στάθηκε αφορμή για τη συγκέντρωση και τη μοιραία συμπλοκή.


Ο δολοφόνος Ρουπακιάς στη ζεστή αγκάλη του Μπαρμπαρούση


Μοίραζε τρόφιμα μόνο σε Ελληνες
Το γύρω του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο δράστης της δολοφονίας στο Κερατσίνι να συμμετέχει ενεργά στα συσσίτια του μίσους. Ο Γιώργος Ρουπακιάς εμφανίζεται να βοηθάει σε διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια φορώντας μπλούζα με το λογότυπο της οργάνωσης.στην πλάτη.

Ο είχε παραδεχθεί σε φίλους του πως συμμετείχε διανομή τροφίμων της «Χρυσής Αυγής» αλλά και σε άλλες κινήσεις της τοπικής οργάνωσης και έπαιρνε λίγα χρήματα. Ωστόσο από τη Χρυσή Αυγή επιμένουν πως ο 45χρονος δεν είναι μέλος της οργάνωσης



Ρουπακιάς: Είμαι στη Χρυσή Αυγή για να παίρνω χαρτζιλίκι

Αποκαλυπτικά για τη σχέση που είχε ο 45χρονος δράστης με το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι τα όσα υποστηρίζουν οι φίλοι του. Χαρακτηριστικά λένε πως ο Γιώργος Ρουπακιάς τους έλεγε ότι έπαιρνε μεροκάματα από την «Χρυσή Αυγή» τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη της οικογένειας του.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ο 45χρονος εργαζόταν στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος και η γυναίκα του και η κόρη δούλευαν σαν καθαρίστριες. Παράλληλα ο ίδιος συμμετείχε σε διανομή τροφίμων της «Χρυσής Αυγής» αλλά και σε άλλες κινήσεις της τοπικής οργάνωσης και έπαιρνε λίγα χρήματα. Μάλιστα αναφέρεται πως παλιότερα υποστήριζε άλλο πολιτικό κόμμα αλλά τελικά αποφάσισε να πάει στην Χρυσή Αυγή για το χαρτζιλίκι.

Οπως ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ένας πρώην συνάδελφός του «Ο Γιώργος ήταν πάντα φιλότιμος και συνεπής στην δουλειά του, άνθρωπος της παρέας και μακριά από διαπληκτισμούς. Μία φορά γινόταν καυγάς έξω από την εταιρεία πετρελαιοειδών και θυμάμαι ότι κρύφτηκε για να μην μπλέξει... Παλιά ήταν άλλου κόμματος αλλά πριν από περίπου δύο χρόνια άρχισε να μπλέκει με την «Χρυσή Αυγή». Όταν τον ρωτήσαμε πού οφείλεται αυτή η μεταστροφή του μας εξήγησε ότι το έκανε για να συμπληρώνει το εισόδημά του, γιατί δεν ήθελε να λείπει τίποτα από την οικογένειά του. Γι' αυτό και είχε βάλει και τους δικούς του να δουλεύουν περιστασιακά εκεί. Όπως μας δήλωνε το μόνο που τον ενδιέφερε πια ήταν μόνο η ...ΑΕΚ που δήλωνε φανατικός οπαδός της και τίποτα άλλο. Το τελευταίο διάστημα προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα για πρόβλημα με την όραση που αντιμετώπιζε στενός συγγενής του. Όμως πραγματικά απορούμε πως αυτός ο φαινομενικά φιλήσυχος άνθρωπος είχε το μαχαίρι στο αυτοκίνητό του και σκότωσε με τέτοια ευκολία....».

«Με πήραν τηλέφωνο να πάω να σκοτώσω»
Ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, παραδέχθηκε πως τον πήραν τηλέφωνο για να πάει στο «φονικό ραντεβού».
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας από τους συμμετέχοντες στο επεισόδιο πήρε τηλέφωνο τον Γ.Ρ. προκειμένου να μεταβεί στην οδό Παναγή Τσαλδάρη όπου έγινε το επεισόδιο με την τραγική κατάληξη.

Ο δράστης, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού παραδέχθηκε πως ανήκει στη Χρυσή Αυγή και μάλιστα είπε στους άνδρες της Ασφάλειας πως επισκεπτόταν πέντε με έξι φορές την εβδομάδα τα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος.

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες προκειμένου να «ξεσκονίσει» το αρχείο του και να δει εάν είχε συμμετάσχει και σε άλλες παρόμοιες επιθέσεις.


Νευροχειρούργος από Κρατικό Νίκαιας: Εδώ και 3 χρόνια φωνάζουμε για δεκάδες ρατσιστικές επιθέσεις
Ο επιμελητής της νευροχειρουργικής κλινικής στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας που παρέλαβε τον Παύλο Φύσσα μιλώντας στο ΣΚΑΙ ανέφερε:

"Εδώ και τρία χρόνια φωνάζουν οι γιατροί του Κρατικού Νίκαις για τα δεκάδες περιστατικά αλλοδαπών που φτάνουν στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση εξαιτίας ρατσιστικών επιθέσεων. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι πέρυσι έφτασε στο νοσοκομείο Αιγύπτιος φοιτητής ελληνικής υποκοότητας που είχε δεχθεί άγρια επίθεση εξαιτίας της οποίας έχασε το μάτι του."

ΠΗΓΕΣ: skai, newsit, iefimerida, left.gr
Από το Blogger.