Header Ads

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Εορδαίας

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ -ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στην Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Εορδαίας στις 4/09/2013 ξεσκεπάστηκαν όλοι αυτοί που το προηγούμενο διάστημα εμφανίζονταν ως “ανεξάρτητοι”, “ακομμάτιστοι” και η τακτική τους στο κίνημα, μια τακτική εκφυλισμού των αγώνων των εκπαιδευτικών, μια τακτική που επιδιώκει σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, το κίνημα να παλεύει για το “νέο διαχειριστή του συστήματος”. Αυτό αποδεικνύει η στάση των Συνεργαζόμενων Κινήσεων (ΣΥΡΙΖΑ), που τόσα χρόνια σερνόμενοι στο άρμα της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, επιλέγουν αυτή την περίοδο να στήσουν το νέο «κυβερνητικό συνδικαλισμό».


Ποιος ωφελείται να γίνονται αγώνες χωρίς κατεύθυνση ουσιαστικής και αποτελεσματικής σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων, της ΕΕ, που επιδιώκουν να προσαρμόσουν την εκπαίδευση, στην εργασιακή ζούγκλα που έχει φτιαχτεί για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους;

Ποιον εξυπηρετεί η διγλωσσία, για “υγιή επιχειρηματικότητα”, οι απανωτές μειώσεις μισθών που υπογράφουν τα συνδικαλιστικά τους στελέχη σε διάφορους κλάδους στη λογική του μικρότερου κακού, οι υποκλίσεις στην ΕΕ, στον Ολάντ, στον Ομπάμα; Ποιον βολεύει η λογική ότι μια νέα κυβέρνηση που δε θίγει τα συμφέροντα όλων των παραπάνω, θα σώσει το λαό;


Συνάδελφοι-ισσες σας καλούμε να βγάλετε συμπεράσματα.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να σαμποτάρουν την 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18-19/9. Είναι η πρόταση της 48ωρης απεργίας που πρότεινε το ΠΑΜΕ και που οι εκπρόσωποι τους κεντρικά ενώ την καταψήφισαν στη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ, την ψήφισαν στη συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ. Επίσης η πείρα του κινήματος απέδειξε ότι Συνεργαζόμενες Κινήσεις (ΣΥΡΙΖΑ) μαζί με τις Παρεμβάσεις προωθούν απεργίες μακράς διαρκείας στις οποίες δε συμμετέχουν ούτε οι συνδικαλιστές τους. Μάλιστα από τους ίδιους ακούστηκε μέσα στη συνέλευση μας ότι αν αποφασισθεί η πενθήμερη απεργία θα την οργανώσουν έτσι ώστε να μην απεργούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί. Αυτό οδηγεί στον ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Στηρίζονται στην αγωνιστική μας διάθεση και την αγανάκτηση που νιώθουμε και προσπαθούν να μας οδηγήσουν συνειδητά στην αδράνεια και την αναποτελεσματικότητα των αγώνων, στη λογική ότι όλοι είναι μια από τα ίδια. Έτσι, καλλιεργείται η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία.



Η εμπειρία απέδειξε ότι για να είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες μας, είναι απαραίτητο ο αγώνας να γίνει υπόθεση των ίδιων των εκπαιδευτικών. Χρειαζόμαστε συμμάχους. Μαζί με τους εργαζόμενους γονείς, τους μαθητές, το εργατικό- λαϊκό κίνημα να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στην ολόπλευρη μόρφωση, ενάντια στο σκοταδισμό των αναλυτικών προγραμμάτων, την επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση, μια εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών για φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης και όχι για ένα άλλο μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και της εξουσίας των μονοπωλίων, εντός των τειχών της Ε.Ε.

Γι’ αυτό σας καλούμε:

α) Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τρίτη 10/09 στις 7.00 μμ στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση.

β)Σε πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 11/09 στις 7.00μ.μ, στα γραφεία του ΠΑΜΕ ( Βασ. Σοφίας 34, 1ος όροφος) όπου θα αποφασίσουμε και για άλλες αγωνιστικές δράσεις.

γ) Να συμμετέχουμε όλοι μαζικά στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18-19/09 και την περιφρούρηση της.
Από το Blogger.