Header Ads

Οχτάμηνα στη ΔΕΗ: Απαράδεκτα χαμηλές αμοιβές που κυμαίνονται από 586 ευρώ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η στάση εργασίας των εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ. Τη στάση εργασίας προκήρυξε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) για τις απαράδεκτα χαμηλές αμοιβές που κυμαίνονται από 586 ευρώ μεικτά μέχρι 761 ευρώ μεικτά με 3 τριετίες κ.λπ. και για τις συνεχείς καθυστερήσεις πληρωμής των εργολαβικών εργαζομένων.


Απαίτησαν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων στην Ενέργεια στη βάση της ίσης αμοιβής για ίδια εργασία ανάμεσα σε μόνιμους, 8μηνίτες και εργολαβικούς.

«Η αδράνεια των σωματείων της ΓΕΝΟΠ και των παρατάξεων που πλειοψηφούν σ' αυτά, η προσπάθειά τους να κρατήσουν "ήσυχους" τους εργαζόμενους, η θέση τους ότι το ζήτημα της μείωσης των μισθών θα λυθεί και ότι δε χρειάζονται αγώνες, δεν πέρασε στους εργαζόμενους στα 8μηνα. Με τη συμμετοχή τους, απέδειξαν ότι την εμπιστοσύνη τους κερδίζει το ταξικό ρεύμα στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στη ΔΕΗ που εκφράζεται μέσα από το ΣΕΕΕΝ που δεν κάνει διαχωρισμό των εργαζομένων ανάλογα με το είδος σύμβασης και την εργασιακή τους σχέση (μόνιμος, οκταμηνίτης, εργολαβικός), ή από την επιχείρηση που εργάζεται (ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ κ.ά.)», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΕΕΝ.

rizospastis.gr
Από το Blogger.