Header Ads

Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Μαζικών Καταστροφών

Στα πλαίσια της επιχειρησιακής ετοιμότητας της η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας συνδιοργάνωσε με την Κεντρική Διοίκηση της ΕΟΔ «Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Μαζικών Καταστροφών».

Το εκπαιδευτικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή έως και την Κυριακή στην Αίθουσα του Μεταξουργείου και στις εγκαταστάσεις της ΕΟΔ Μαγνησίας στην περιοχή Φυτόκου.

Την Παρασκευή στην αίθουσα του Μεταξουργείου πραγματοποιήθηκε οι εγγραφή των Παραρτημάτων της ΕΟΔ που θα λαμβάνανε μέρος. Την ίδια μέρα το απόγευμα παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν το συνέδριο:
O Διοικητής της Π.Υ. Βόλου, ο Αντιδήμαρχος Ν.Ιωνίας κ. Τσαμπάζης Χ., ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής ενότητας Μαγνησία κ. Ρίνης, Ανώτερος Αξιωματικός του Λιμενικού εκ μέρους του Λιμενάρχη Βόλου , τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο εκπροσώπησε ο πατερ Παναγιώτης , Ανώτερος αξιωματικός εκπροσώπησε την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. η Βουλευτής του ΑΝΕΛ Χρυσοβελώνη Μ., επιστολή απέστειλε η Βουλευτής και Υφυπουργός κ. Μακρή Ζ., εκπρόσωπος του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας κ. Μουτσινάς μετέφερε μήνυμα του βουλευτή.



Το Σάββατο στην ίδια αίθουσα παρουσιάσθηκαν εισηγήσεις, εργασίες, μελέτες, νέα δεδομένα, όσο αφορά:
 Την ανάπτυξη επιχειρήσεων,
 Προστασία των εμπλεκομένων
 Τρόποι και τεχνικές συνεργασίας με τους Κρατικούς μηχανισμού
 Τον ατομικό και ομαδικό εξοπλισμό των ομάδων
 Παροχή Α΄Βοηθειων στο πεδίο δράσης την αντιμετώπιση κινδύνων
 Οργάνωση αποστολών Εξωτερικού.
 Οργάνωση Βάσεων λειτουργίας.

Κατατέθηκαν δυο σχέδια δράσης που η εφαρμογή τους θέτει <αυτόματα> σε λειτουργία τις ομάδες σε περίπτωση Σεισμικής καταστροφής και ενεργοποιεί τους μηχανισμούς υποστήριξης των Παραρτημάτων της ΕΟΔ από όμορους Νομούς ή και από ολη την Ελλάδα .
Τέλος την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στον χώρο της ΕΟΔ Μαγνησίας στην περιοχή της Φυτόκου επίδειξη εξοπλισμού που διαθέτει ή ΕΟΔ και που χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις μαζικών καταστροφών.
Στην εκπαιδευτική αυτή διημερίδα παρευρέθηκαν μέλη από 10 παραρτήματα (συνολικά περί τα 100 μέλη) από όλη την Ελλάδα.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί θερμά την Αντιδήμαρχο κ. Οικονόμου Ν. και τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας κ. Μεταφτσή Α. για την παραχώρηση των χημικών τουαλετών και της Υδροφόρας . Τα παραπάνω ήταν απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών των μελών των παραρτημάτων που κατασκήνωσαν στον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Ανδρέα Φυτόκου.
Επίσης ευχαριστούν τον Πρόεδρο του ΕΟΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Μαβίδη Π. για την παραχώρηση της αίθουσας του Μεταξουργείου και τον Πατέρα Παπαγιαννη , Ιερέα τού Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα για την συνεργασία του.
Από το Blogger.