Header Ads

Ένα ωραίο βίντεο από το Πρωτάθλημα Motocross στην Πτολεμαΐδα

Στιγμιότυπα από την 5ο αγώνα του Πανελλ. Πρωταθλήματος Motocross, στην καινούργια πιστα Motocross που κατασκεύασε ο σύλλογος ΑΜΟΕορδαίας με την βοήθεια της ΔΕΗ στον Αγ.Χριστόφορο Πτολεμαΐδας


Δείτε το βίντεο





Η ανακοίνωση της Red Bull
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, Πτολεμαΐδα – Στην μπάρα εκκίνησης ξανά

Μετά από την τρίμηνη καλοκαιρινή ανάπαυλα του πρωταθλήματος, οι καλύτεροι αναβάτες motocross στη χώρα μας, αλλά και ορισμένοι αναβάτες του εξωτερικού, ήταν παρόντες στο ραντεβού τους με τη νέα πίστα της Πτολεμαΐδας. Πέρα από την ιδιαιτερότητα του νέου σκηνικού της πίστας, και τις πολύ καλές κριτικές που έλαβε συνολικά η οργάνωση, ο αγώνας έκρινε μαθηματικά το πρωτάθλημα στην κατηγορία MX2.

Αυτός ήταν ο πέμπτος κατά σειρά φετινός αγώνας του πρωταθλήματος. Ένας αγώνας στον οποίο ελάχιστα περισσότεροι από εβδομήντα αναβάτες motocross από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχαν να αντιμετωπίσουν μία εντελώς νέα διαδρομή και ένα αρκετά απαιτητικό και τεχνικό έδαφος με μαλακό χώμα και άμμο. Μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, η οποία στάθηκε σύμμαχος στην προσπάθεια της τοπικής λέσχης (ΑΜΟΕ), οι μπάρες εκκίνησης κάθε κατηγορίας γέμισαν με χρώματα και μοτοσυκλέτες.

Με εμφανή τα σημάδια της χαράς στο πρόσωπό του, ο Δημήτρης Κοντολέτας ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας MX2 γνωρίζοντας ότι μαθηματικά στέφεται για δεύτερη συνεχή φορά στην καριέρα του πρωταθλητής στην ίδια κατηγορία. Ο νεαρός αναβάτης από την Ηλεία κατάφερε για άλλη μία φορά φέτος να επικρατήσει και στα δύο σκέλη της κατηγορίας, αν και στο δεύτερο έπρεπε να προσπαθήσει λιγάκι περισσότερο, κυρίως στην αρχή του. Σταθερός στην τρίτη θέση έμεινε ο Σερραίος αναβάτης Γιώργος Αρβανίτης, ο οποίος συνέχισε να εντυπωσιάζει με το επιθετικό του στιλ. Επιστρέφοντας από τραυματισμό, ο Χαλκιδαίος Παναγιώτης Παπίλας ήταν δεύτερος στο πρώτο σκέλος, μία θέση που κατέκτησε ο Θεσσαλονικιός Γιάννης Τουρατζίδης στο επόμενο σκέλος.

Καθότι το αμμώδες τερέν συγκαταλέγεται σε ένα από τα αγαπημένα του Παναγιώτη Κουζή, τα πράγματα ήταν εύκολα για τον ψηλόλιγνο αναβάτης της Honda, που έδειξε να ελέγχει το ανταγωνισμό, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της MX1. Ήταν πράγματι ένα τερέν που δοκίμασε την τεχνική κατάρτιση και κυρίως τις αντοχές των αναβατών, προσφέροντας παράλληλα στιγμιότυπα εντυπωσιακής οδήγησης στους θεατές. Η μάχη του βάθρου για την κατηγορία ΜΧ1 έληξε με τους Δημήτρη Βαγγελάκο και Γιώργο Ηλιόπουλο να αλλάζουν μεταξύ τους της δεύτερη με την τρίτη θέση στα δύο σκέλη της κατηγορίας αντίστοιχα.

Με την φόρα της νίκης του στον τελευταίο αγώνα πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, ο πολύπειρος Σταμάτης Λυρίου επανήλθε δριμύτερος για να κατακτήσει εύκολα και τις δύο νίκες στα αντίστοιχα σκέλη της κατηγορίας Open, την στιγμή που στην κατηγορία των Quad, φάνηκε για άλλη μία φορά η υπεροχή του Γιώργου Καπέλη απέναντι στους αντιπάλους του.

Μετά από μία πολύ σύντομη διακοπή, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2013, στην πίστα του Άργους. Για όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον θεσμό, επισκεφθείτε το επίσημο website της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: www.amotoe.gr

Από το Blogger.