Header Ads

Είχε 4.000 χρυσές λίρες σε μια από τις θυρίδες του!

Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει μπει το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα από τα πάλαι ποτέ «πρωτοκλασάτα» στελέχη της φασιστικής οργάνωσης «4ης Αυγούστου» (πρόκειται για ακροδεξιά οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1960 από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη).


Αφορμή στάθηκε η διαπίστωση των στελεχών της υπηρεσίας ότι ο Τ. K. τον τελευταίο χρόνο έχει διακινήσει μεγάλο αριθμό χρυσών λιρών αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Σήμερα μάλιστα, οι «ράμπο» του Υπουργείου Οικονομικών, δέσμευσαν μια από τις θυρίδες του, στην οποία ο τελευταίος διατηρούσε περίπου 4.000 χρυσές λίρες!

Ας ξετυλίξουμε όμως το ρεπορτάζ…

Οι «χρυσές» βόλτες

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη διεξαγωγής του ελέγχου γύρω από το συγκεκριμένο πρόσωπο ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου ένα μήνα όταν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ότι το 2013 ο ελεγχόμενος είχε προβεί σε μεγάλη διακίνηση χρυσών λιρών.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν στο zougla.gr καλά ενημερωμένες πηγές, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλεχθεί προκύπτει ότι ο T.K., μόνο μέσα στο 2013, διακίνησε χρυσές λίρες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Κάπως έτσι, τα στελέχη της Δίωξης προέβησαν στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του προκειμένου να διαπιστώσουν και να αναλύσουν την προέλευση και τις «διαδρομές» της «χρυσής» περιουσίας του.

Η δέσμευση

Δεν τους πήρε παρά μόλις μερικές ημέρες μέχρι να διαπιστώσουν ότι είχε ανοίξει θυρίδα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην οποία «φυλούσε» γύρω στις 4.000 χρυσές λίρες, οι οποίες σήμερα, μετά από εντολή που δόθηκε από την κεντρική υπηρεσία, δεσμεύτηκαν.

«Μετά από στοιχεία και καταγγελίες που έγιναν, ξεκίνησε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι ο ελεγχόμενος είχε στο Τ.Τ. 4.000 λίρες. Σήμερα έγινε δέσμευση προκειμένου να ελέγξουμε την προέλευση τους. Παρατηρήθηκε ότι μόνο για το 2013, ο εν λόγω άνθρωπος διακίνησε λίρες αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ. Ο έλεγχος συνεχίζεται και περιμένουμε τις διαπιστώσεις. Σύντομα θα κληθεί για εξηγήσεις», ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη της υπηρεσίας μιλώντας στο zougla.gr.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Από το Blogger.