Header Ads

Εργατικό Κέντρο: Ξαφνικός θάνατος της ΛΑΡΚΟ

Η κυβερνητική απόφαση για το ξεπούλημα της εταιρεία ΛΑΡΚΟ, προτείνοντας τον τεμαχισμό και την εκποίηση της, βρήκε αντίθετη την Τρόικα, η οποία προτείνει τον ξαφνικό θάνατο της εταιρείας και την απόλυση του προσωπικού χωρίς αποζημίωση και όπως πάντα με e-mail.


Η παράδοση της μεγαλύτερης παγκοσμίως βιομηχανικής μονάδας νικελίου στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο αφορά όλους μας, χάνεται για έξη Νομούς ανάμεσα τους και για την περιοχή μας το μεγαλύτερο εργαλείο ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση υποταγμένη στις εντολές τις Τρόικας εκτελεί, καταστρέφοντας την παραγωγική βάση της χώρα μας.

Εταιρίες όπως η ΛΑΡΚΟ που μπορούν να βοηθήσουν την ανάπτυξη και να καταπολεμήσουν την ανεργία, υποβαθμίζονται και στην συνέχεια δωρίζονται στους μεγαλοκαρχαρίες του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση αντί να σηκώσει ανάστημα διαφωνώντας με τις προτάσεις της Τρόικας, τους εκλιπαρεί!

Σήμερα στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας, (όπως αναφέρει και ο Πρωθυπουργός) διαγωνίζονται ποιός από τους δύο θα επιλέξει « καλύτερες συνθήκες σφαγής» για τους εργαζόμενους, που είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομίας.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου συμπαρατάσσεται με τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ στις κινητοποιήσεις για να αποτραπούν τα παραπάνω σχέδια, η Επιχείρηση είναι στρατηγικής και εθνικής σημασίας και πρέπει να εκσυγχρονισθεί, διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρας της και όχι να παραδοθεί έναντι πινακίου φακής, στα σχέδια των μεγαλοκαρχαριών που δημιούργησαν την κρίση στη χώρα μας.

Γραφείο Τύπου Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης
ΚΟΖΑΝΗ 10/9/2013
Από το Blogger.