Header Ads

Πτολεμαϊδα: Ξήλωναν καλώδια στο ορυχείο της Δ.Ε.Η.

 Από το Πρώτο Θέμα
Ο ένας εκ των δραστών έπεσε στα χέρια των αστυνομικών και στην κατοχή του κατασχέθηκαν ακόμη μία κουκούλα full face, ένας σκούφος, τέσσερα ζευγάρια γάντια και ένα μαχαίρι


Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί οι υπάλληλοι φύλαξης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, όταν εντόπισαν δυο «κυνηγούς» χαλκού να ξηλώνουν τα καλώδια μέσα στο ορυχείο του Νοτίου Πεδίου της Δ.Ε.Η. Α.Ε. στην Πτολεμαΐδα.

Ενώ παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους, ενημέρωσαν την Ασφάλεια Πτολεμαΐδας, άνδρες της οποίας έφτασαν αμέσως στο χώρο. Οι δυο δράστες τους αντιλήφθηκαν και τράπηκαν σε φυγή προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αφήνοντας πίσω τους δέκα κομμάτια καλωδίου χαλκού που είχαν κόψει χρησιμοποιώντας πένσα, χαρτοκόπτη, καλέμι, λάμες, κατσαβίδια, κλειδιά, σιδεροπρίονα, ακόμη και έναν ανιχνευτή ρεύματος για να μην πάθουν ηλεκτροπληξία!

Όμως, μόνο ο ένας κατάφερε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής. Ο 50χρονος συνεργός του έπεσε στα χέρια των αστυνομικών και στην κατοχή του κατασχέθηκαν ακόμη μία κουκούλα full face, ένας σκούφος, τέσσερα ζευγάρια γάντια και ένα μαχαίρι. Τα αξίας 8.000 ευρώ καλώδια αποδόθηκαν στο νόμιμο εκπρόσωπο της Δ.Ε.Η. Α.Ε., ενώ ο δράστη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή και ο συνεργός του αναζητείται.
Από το Blogger.