Header Ads

Μήνυμα της Γενικής Γραμματέα Β. Ευταξά για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την Τετάρτη(11/9/13), η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά σε γραπτό μήνυμά της αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί εκπαιδευτικοί και γονείς,

Ξεκινάει μια καινούργια σχολική χρονιά, που εν μέσω κρίσης αλλά και εξαιτίας του κλίματος που έχει διαμορφωθεί, φαντάζει σε όλους γεμάτη δυσκολίες και εμπόδια.


Αυτή η - κατά κοινή ομολογία - δύσκολη χρονιά ας αποτελέσει πρόκληση για όλους προκειμένου να συνεργαστούν και να διαμορφώσουν τους όρους για τη βελτίωση της Δημόσιας Παιδείας.

Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να συμβάλλει στην ουσιαστική αναβάθμιση της παιδείας και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται, παραμένοντας πάντα ανοιχτή στο διάλογο. Ο διάλογος όμως απαιτεί σχολεία εν λειτουργία και διαχωρισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας από αγκυλώσεις ,συγκρούσεις και εκβιασμούς.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με κοινωνική ευθύνη να προχωρήσουμε στις αλλαγές έχοντας ως βασική προτεραιότητα το όφελος των παιδιών γιατί μόνο έτσι θα θέσουμε τα θεμέλια για να διαμορφώσουμε τους αυριανούς ενεργούς πολίτες.

Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά.»
Από το Blogger.