Header Ads

Ερχονται 2.200 προσλήψεις πτυχιούχων σε εταιρείες

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που αφορά 2.200 άνεργους πτυχιούχους.


Το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ηλικίας έως 35 ετών» αποτελεί συνέχεια του -ήδη επιτυχημένου- προγράμματος για τους 5.000 πτυχιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από το υπουργείΟικονομικών και μετά τη Διεθνή Eκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

Δικαιούχοι

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής και να αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας ή να διανύουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε δουλειές περιστασιακές και υπoαμειβόμενες.

Οι επιχειρήσεις που θα εντάξουν στο δυναμικό τους ανέργους θα επιχορηγηθούν για 24 μήνες, με τη δέσμευση ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ/ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Για να υπαχθεί μία επιχείρηση στο πρόγραμμα δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού. Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελουσίας εξόδου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιχείρηση θα πρέπει να έχει προβεί σε αντικατάσταση του μισθωτού έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα δεν μπορούν να συμμετάσχουν άτομα που κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο, πριν από την ημερομηνία υπαγωγής τους στο πρόγραμμα, είχαν απασχοληθεί καθ' οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας.

Ακόμη δεν υπάγονται στο πρόγραμμα άτομα που απασχολούνταν στον ίδιο χώρο σε άλλο εργοδότη με όμοια δραστηριότητα και άτομα που θα απασχοληθούν με μίσθωση - σύμβαση έργου ή έμμισθη εντολή.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Μόλις ο ΟΑΕΔ ανακοινώσει την πρόσκλησή του για το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική σελίδα: www.oaed.gr

πηγή: ΕΘΝΟΣ
Από το Blogger.