Header Ads

Προκαταβολικά το επίδομα θέρμανσης σε 300.000 δικαιούχους

Προκαταβολικά αναμένεται να λάβουν περίπου 300.000 δικαιούχοι το επίδομα θέρμανσης.

Το υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να απλοποιήσει τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος θέρμανσης, η οποία κατά τη χειμερινή σεζόν 2012 -2013 αποδείχθηκε ιδιαίτερα γραφειοκρατική και αποθάρρυνε το 70% των δικαιούχων από το να λάβουν το επίδομα εξετάζει τη ριζική απλοποίηση του συστήματος.


Έτσι, το υπουργείο εξετάζει να προκαταβάλει το επίδομα θέρμανσης σε 300.000 δικαιούχους προκειμένου να βοηθήσει τα νοικοκυριά, ανεξάρτητα από το εάν θα προμηθευτούν τελικά πετρέλαιο ή όχι.

Το μόνον που θα απαιτείται είναι η υποβολή μιας απλής αίτησης μέσω του Taxisnet ώστε να επιβεβαιώνεται ότι ο φορολογούμενος είναι πραγματικά δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης.

Για να λάβει κάποιος το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ για τους άγαμους και 35.000 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 38.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

Πάντως, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε το επίδομα να χορηγηθεί σε περισσότερες οικογένειες.

Σε κάθε περίπτωση ο όλος σχεδιασμός θα τρέξει αφού πρώτα λάβει την έγκριση της τρόικας.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
Από το Blogger.