Header Ads

Σύλλογοι πρωτοβάθμιας: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε συνδικαλιστικό αλλά και νομικό μέσο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 23/09/2013 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η διολίσθηση της ηγεσίας της εκπαίδευσης στον αυταρχισμό και την αποσάθρωση των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται.
Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενάντια σε κάθε έννοια λογικής και νομιμότητας συνεχίζουν, με βάση ανίσχυρες νομικά εντολές του Υπουργείου Παιδείας, να διαλύουν το Ολοήμερο Σχολείο, την ενισχυτική διδασκαλία και την Ειδική Αγωγή μετατρέποντας ταυτόχρονα πλήθος συναδέλφων μας σε περιπλανώμενους, «πλεονάζοντες».
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στη Δ.Ο.Ε. τόσο στην Α' Διεύθυνση Π.Ε. της Αθήνας όσο και σε πολλές ακόμα Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, δεν εφαρμόζονται τα όσα προβλέπονται από τα Π.Δ. 50 και 100 σε σχέση με τις παραπάνω τοποθετήσεις. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης τοποθετούν μόνοι τους εκπαιδευτικούς δίχως να καλούν, όπως οφείλουν, το Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε συνεδρίαση επικαλούμενοι «έκτακτες» συνθήκες !!!
Είναι φανερό ότι οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο αυθαιρεσίας που δημιούργησε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ με το απαράδεκτο έγγραφο με το οποίο έθεσε τη λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου, αλλά και κάθε υποστηρικτικής εκπαιδευτικής δομής, υπό την αίρεση της δημιουργικής λογιστικής στην εκπαίδευση, με την κατασκευή «πλεοναζόντων» εκπαιδευτικών. Στα ίδια πλαίσια εντάσσεται και η διαδικασία με την οποία μεθοδεύεται η μετακίνηση των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ σε άλλα ΠΥΣΠΕ στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και σε άλλες Περιφέρειες εκπαίδευσης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και τα στελέχη εκπαίδευσης που τις ενεργούν. Καταγγέλλει, όμως, κυρίως τον πυρήνα αυτών των μεθοδεύσεων που είναι η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για την αποσάθρωση του δημόσιου σχολείου και η μετατροπή των λειτουργών του σε «ευέλικτο» προσωπικό που θα υπηρετεί τους αριθμούς και όχι την εκπαίδευση των μαθητών.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, έστω και τώρα, να συνειδητοποιήσει το μέγεθος των προβλημάτων που προκαλεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί και να δώσει εντολή για τη λειτουργία της εκπαίδευσης σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες που ισχύουν.
Δηλώνουμε πως δεν αποδεχόμαστε όλες αυτές τις αυθαίρετες ενέργειες για την ακύρωση των οποίων θα χρησιμοποιήσουμε κάθε συνδικαλιστικό αλλά και νομικό μέσο.
ΚΟΖΑΝΗ, 23-09-2013
Από το Blogger.