Header Ads

ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Προτιμούν τη διάλυση της ΓΕΝΟΠ για να ικανοποιήσουν τις εμμονές τους

Για άλλη μια φορά η υπονομευτική στάση των κλώνων της ΠΑΣΚΕ και των ακόλουθων της, κυριάρχησε στη τελευταία συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ με μόνο κυρίαρχο σκοπό να μην αναλάβει η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ τη θέση του Προέδρου.

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν και ανέδειξαν τηΔΑΚΕ/ ΓΕΝΟΠ σε πρώτη δύναμη δεν έγιναν αποδεκτές από τις υπόλοιπες παρατάξεις και αντί να ακολουθήσουν τη διαδικασία για αναλογικό προεδρείο εκείνοι προτίμησαν να μείνει ακέφαλη η ΓΕΝΟΠ ώστε να ικανοποιήσουν τις εμμονές εκείνων που οδήγησαν σε συνεχόμενες ήττες και βάλτωσαν το Συνδικαλιστικό Κίνημα στη ΔΕΗ.

Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ με απόλυτο αίσθημα ευθύνης σέβεται όλες τις απόψεις και με την ενωτική στάση της, έδειξε ότι θέλει να αλλάξει οριστικά σελίδα, η Ομοσπονδία και να ηγηθεί στη νέα της πορεία. Δυστυχώς κάποιοι έχουν ακόμη τις κομματικές παρωπίδες του δήθεν ψευτοαριστερού και δημοκράτη και προτιμούν την διάλυση παρά την ενότητα του συνδικάτου ενώ παράλληλα δείχνουν με την συμπεριφορά τους ότι δεν σέβονται την απόφαση των εργαζομένων στον όμιλο ΔΕΗ και κυρίως των δακιτών εργαζομένων και των επιλεγμένων εκπροσώπων τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ προβάλλοντας διάφορα προσχήματα που στο παρελθόν δεν ίσχυαν.
Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ με γνώμονα πάντα το συμφέρον των εργαζομένων και της Επιχείρησης δεν ενώθηκε για να διεκδικήσει την καρέκλα του Προέδρου, ούτε να παίξει τον δούρειο ίππο καμίας κυβερνητικής πολιτικής ενώ διαχρονικά ήταν πρωταγωνιστής στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και σε όποιες αποφάσεις πάρθηκαν πλειοψηφικά είτε σε Δ.Σ είτε σε Συνέδρια.
Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ ενώθηκε μετά από την κοινή διαπίστωση εργαζομένων και συνδικαλιστικών παρατάξεων ότι η ΓΕΝΟΠ έχει φτάσει σε σημείο αδράνειας και αδυναμίας.
Οφείλουμε να προσπαθήσουμε για ύστατη φορά να συσπειρώσουμε την Ομοσπονδία και τα σωματεία μέλη μας, σε μία κοινή δύναμη, σε μία κοινή προσπάθεια ώστε όλοι μας να αντισταθούμε σε κάθε βλαπτική πολιτική για τον Όμιλο ΔΕΗ και τους εργαζόμενους της και τις συνέπειες που θα έχει για στους Έλληνες πολίτες.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ



Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ πρότεινε τη διεξαγωγή εκλογικού συνεδρίου σεβόμενοι το δημοκρατικό δικαίωμα των συνέδρων και δίνοντας τους τη δυνατότητα να επιλέξουν εκείνοι με την σειρά τους ποιους θεωρούν άξιους να ηγηθούν της ΓΕΝΟΠ ώστε να δώσουν μία νέα προοπτική για τα επόμενα χρόνια. Αυτή ήταν η μόνη λύση μετά και από τις τρεις άκαρπες προσπάθειες που έγιναν σε επίπεδο Δ.Σ. Επιτέλους πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο αδιέξοδο που δημιούργησε η εμμονή του πρώην Πρόεδρου και των ακόλουθων του που ενώ δεν έχουν την πλειοψηφία, απαιτούν να ηγούνται της Ομοσπονδίας και των μεγαλύτερων σωματείων της.
Στην επόμενη συνεδρίαση θα αποφασίσουμε για τον ορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας για τη διεξαγωγή εκλογικού συνεδρίου όπου πιστεύουμε ότι θα σηματοδοτήσει και το νέο συνδικαλιστικό αγωνιστικό ξεκίνημα της ΓΕΝΟΠ.
Από το Blogger.