Header Ads

Υπογραφή σύμβασης για το Αρδευτικό Δίκτυο Βελβεντού

Την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού με σκοπό τον Εκσυγχρονισμό και την Αναβάθμιση του Αρδευτικού Δικτύου Βελβεντού» υπέγραψε στο Βελβεντό την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος με τον ανάδοχο του έργου.


Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του πρώην Δήμου Βελβεντού παρουσία του προέδρου και μελών του Δ.Σ. ΤΟΕΒ Βελβεντού και του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Μανώλη Θεοδωρίδη.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο καθώς με την ολοκλήρωση και λειτουργία του θα επιτευχθεί:

α) εξοικονόμησης ενέργειας 30%-40% λόγω της μικρότερης κατανάλωσης ρεύματος και εξοικονόμησης του νερού άρδευσης

β) καλύτερη και ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων που χρησιμοποιούνται για την άρδευση

γ) αύξηση της ικανοποίησης της ζήτησης

δ) μειωμένο κόστος παραγωγής – ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος

Το έργο είναι προϋπολογισμού 608.000€ και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ΄΄Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδας 2007-2013΄΄ «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε το 2011 με δαπάνη του δήμου, εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το 2012 ενώ ακολούθησε στη συνέχεια η διαδικασία του διαγωνισμού. Στα βασικά χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνεται η τοποθέτηση 350 ηλεκτρονικών υδροληψιών άρδευσης και ο εκσυγχρονισμός των αντλιοστασίων.

Στη σημασία του έργου για τους αγρότες του Βελβεντού αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος επισημαίνοντας ότι «είναι ένα μεγάλο και σημαντικό έργο, συνέχεια του προηγούμενου αντίστοιχου έργου το οποίο εκτελέστηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Όπως μας έχουν διαβεβαιώσει οι παραγωγοί του ΤΟΕΒ Βελβεντού η εξοικονόμηση ενέργειας και η οικονομία στο κόστος άρδευσης φτάνει το 30% με 40% επομένως με την επέκταση της εγκατάστασης των υδροληψιών αναμένουμε να επεκταθεί αυτή η οικονομία σε όλη την έκταση και τα αγροκτήματα του ΤΟΕΒ Βελβεντού. Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων προσπαθειών του Δ.Σ του ΤΟΕΒ και του Δήμου προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Βελβεντού για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε όπως επίσης και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου για την συστηματική δουλειά και προσπάθεια ώστε το έργο να μελετηθεί, να ωριμάσει, να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, να φτάσουμε στον διαγωνισμό και σήμερα να υπογράφουμε την σύμβαση για την εκτέλεσή του».


DHMOS SERVION - VELVENTOU YPOGRAFH SYMVASHS ERGOU TOEV VELVENTOU from Dimos Servion - Velventou on Vimeo.
Από το Blogger.