Header Ads

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό Ν.Κοζάνης: Καταγγέλουμε την επίθεση της ΕΛΑΣ στην Κοζάνη

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΛΑΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ
Καταγγέλουμε την επίθεση της ΕΛΑΣ, στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Κοζάνης, σημερα Παρασκευή 20/9/2013.

Οι Ναζήδες μαζεύονται κάθε Παρασκευή στις 7μμ στα γραφεία τους στην πλατεία Γιολδάση.Η αντιφασιστική συγκέντρωση,με αφορμή την πληρωμένη ναζιστική δολοφονία του Π.Φύσσα, κατέλαβε από τις 5μμ την πλατεία, με στόχο να ματαιωθεί η σημερινή τους φασιστο-συνάντηση, με μικροφωνική, έντυπο υλικό και συνθήματα. Περίπου 100 κάτοικοι της πόλης, κόσμος από την αριστερά, τον αντιεξουσιαστικό χώρο κι άλλοι αντιφασίστες και δημοκράτες πέτυχαν το στόχο τους,μια που η πλατεία παρέμεινε κατειλημμένη μέχρι τις 9μμ.

Ωστόσο, η αστυνομία, δε θα το άφηνε να περάσει έτσι, και να πέσει το ηθικό των αδερφων φασιστών με μια ήττα από τους "αναρχοάπλυτους". Η τοπική Χρυσή Αυγή έβγαλε καθυστερημένα ανακοίνωση ότι η "εκδήλωση" τους θα γινει κανονικά.Ήταν ψέμα, η εκδήλωση είχε ακυρωθεί ήδη, ήταν όμως μια ανακοίνωση που απλά έδινε γραμμή σκληρής καταστολής στην ΕΛΑΣ, καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους ντοπαρίσματος του ναζιστικού συρφετού.

Οι ίδιες αστυνομικές δυνάμεις που παρακολουθούσαν 30 Ναζι να μαχαιρώνουν τον Π.Φύσσα, έκαναν απρόκλητη επίθεση σε 100 αντιφασίστες, με χημικά και ξύλο,στέλνοντας έναν αντιφασίστα και απεργό εκπαιδευτικό στο νοσοκομείο. Ο τραυματίας μάλιστα συνελήφθη μέσα στο Νοσοκομείο από Χρυσαυγίτες-με-Στολή Ασφαλίτες, κατηγορείται με τρία πλημμελήματα και νοσηλεύεται στην απομόνωση φρουρούμενος, χωρίς να έχει συγγενής ή φίλος το δικαίωμα να πλησιάσει το χώρο.

Θα το δηλώσουμε για άλλη μια φορά: δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.Επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά τη συγχώνευση κυβέρνησης-ΕΛΑΣ-Ναζι, και κάνουν ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η ανατροπή της συμπαιγνίας τους θα γίνει από τον μαζικούς συλλογικούς αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας, ντόπιων και μεταναστών, των από κάτω κόντρα στα αφεντικά και τα σκυλιά τους.Το μαζικό κίνημα θα δώσει την απάντησή του.Καλούμε τα σωματεία , τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες της πόλης να καταδικάσουν την φασιστική επίθεση της ΕΛΑΣ, και όλον τον κόσμο σε αντιφασιστική εγρήγορση και δράση. Καλούμε στη στήριξη των απεργιακών συγκεντρώσεων και οποιωνδήποτε άλλων κινητοποιήσεων στην περιοχή.Απαιτούμε την πλήρη άρση των κατηγοριών και την απελευθέρωση του συλληφθέντα-τραυματία αντιφασίστα. Η καταστολή και η φασιστικοποίηση του καθεστώτος θα γίνουνε σκόνη μαζί με τα μνημόνιά τους.

Αυτή την ώρα υπάρχει πολύς κόσμος στην κεντρική πλατεία και πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης από οργάνωση της αριστεράς.
Από το Blogger.