Header Ads

Γιατί παραιτήθηκε η Σόφια Απαζίδου - Επιστολή προς Βρυζίδου

Προς ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Και τη ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ

Κε Πρόεδρε, κα Δήμαρχε και αρχηγέ της παράταξης «Δημιουργική Ενότητα», κες και κοι συνάδελφοι του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας,

Σύμφωνα με τα γεγονότα του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 21/08/2013, σας υπέβαλα προφορικά την παραίτησή μου από το συνδυασμό της πλειοψηφούσας παράταξης. Σήμερα (2/9/2013), σας παραδίδω το έγγραφο που επισημοποιεί την παραπάνω κίνηση και απόφασή μου να παραμείνω ανεξάρτητη Δημοτική σύμβουλος ως τη λήξη της θητείας αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θεωρώ την παραίτησή μου αυτή ως το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ένας δημοτικός σύμβουλος, σεβόμενος τις αρχές του, τις θέσεις του και τους δημότες που εκπροσωπεί. Η πράξη αυτή είναι απόρροια της διάστασης απόψεων που υπήρξε όλο το χρονικό διάστημα με την αρχηγό της παράταξής μου και των κακών συμβούλων του στενού περιβάλλοντός της με αποτέλεσμα να διαφωνώ επανειλημμένα και να τοποθετούμαι διαφορετικά στα δημοτικά συμβούλια πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούσαν στο Δήμο.

Τα θέματα, τα οποία διαπραγματευτήκαμε ως σοβαρά και ζωτικής σημασίας για το Δήμο όπως το νοσοκομείο, το ΤΕΙ, η Επιθεώρηση Εργασίας, οι μετεγκαταστάσεις, η αύξηση των θέσεων εργασίας στα οκτάμηνα της ΔΕΗ, γενικότερα θέματα αντιμετώπισης της ανεργίας κ.α, καθώς και οι επιφανειακές διαδικασίες αντιμετώπισής τους, κατέδειξαν το μέγεθος της διάστασης των απόψεων που υπήρξε όλο το διάστημα της θητείας μου ως δημοτική σύμβουλος με την παράταξή μου.

Η βασική αρχή των ειλικρινών πολιτικών σχέσεων με στόχο την ανάδειξη των θεμάτων του Δήμου, απαιτεί απ όλες τις πλευρές, πολιτικές τακτικές πάνω σε μία βάση ανιδιοτέλειας, αμοιβαιότητας, σεβασμού της προσωπικότητας, εκτίμησης συμπεριφορών και ενιαίο αγωνιστικό πνεύμα. Καμία έκπτωση στα παραπάνω δεν δικαιολογείται εφόσον δεν υπάρχουν «δεύτερες σκέψεις» και «ύποπτες πρακτικές».
Για τους παραπάνω λόγους,
Παρακαλώ, να κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου από το συνδυασμό «Δημιουργική Ενότητα».
Με τιμή
Απαζίδου Σόφια
Δημοτική Σύμβουλος Εορδαίας
Από το Blogger.