Header Ads

Εργαστήρια Πρόληψης Alzheimer στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κοζάνης

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης ενημερώνει πως στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το πρόγραμμα υποστήριξης ηλικιωμένων «Ζωή Γεμάτη» της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης, υλοποιεί για τους ηλικιωμένους των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κοζάνης εργαστήρια κοινωνικής και νοητικής ενδυνάμωσης.


Ήδη, στο Α΄ΚΑΠΗ Κοζάνης (Φον Κοζάνι και Γρανικού), ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το καλοκαίρι, το εργαστήριο Πρόληψης Alzheimer, ενώ για το φθινόπωρο έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμα αντίστοιχα εργαστήρια, το ένα στο Α΄Κ.Α.Π.Η. Κοζάνης και το δεύτερο στο Κ.Α.Π.Η. της Καρυδίτσας. Τέλος, αντίστοιχα εργαστήρια θα υλοποιηθούν και στα υπόλοιπα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κοζάνης.

Τα εργαστήρια Πρόληψης Alzheimer περιλαμβάνουν επτά ωριαίες συναντήσεις, κατά τις οποίες πραγματοποιούνται ασκήσεις που στοχεύουν στη βελτίωση των νοητικών λειτουργιών και στην εκμάθηση στρατηγικών ενδυνάμωσης της μνήμης.

Η τρίτη ηλικία μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, δικαιούται μια καλύτερη ποιότητα ζωής και έχει ακόμα δικαίωμα στη συμμετοχή και στην ίδια τη ζωή.
Από το Blogger.