Header Ads

Πόσοι γιατροί τιμωρήθηκαν τελικά για υπερσυνταγογράφηση;

Για επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος των γιατρών κάνει λόγο η Ένωση Γιατρών του ΕΟΠΥΥ η οποία επισημαίνει ότι τελικά το «πάρτι» με τις συνταγές είναι …φάντασμα! Τι στοιχεία αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς


Μόλις 11 επί συνόλου 60000 είναι οι γιατροί που έχασαν τελικά το δικαίωμα συνταγογράφησης λόγω υπερβάσεων στα φάρμακα παρά τις αντίθετες δηλώσεις του υπουργού Υγείας που περιέγραφε ένα μεγάλο πάρτι διαφθοράς.
Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δ.Κοντός κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των γιατρών της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ).

Ο συνολικός αριθμός των ιατρών που υπάρχουν υπόνοιες υπερσυνταγογράφησης ΔΕΝ είναι πάνω από 100 ανά μήνα στο σύνολο των 60000 ιατρών της χώρας. Από αυτούς, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, στοιχειοθετήθηκαν επαρκή στοιχεία για μόλις 11 ιατρούς με αποτέλεσμα να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα στην συνταγογράφηση.

Κατόπιν αυτών είναι πλήρης η "αφαίμαξη" της αξιοπιστίας όλων όσων μιλούσαν για το δήθεν τεράστιο σκάνδαλο της "λευκής μπλούζας". Εύλογο πλέον είναι το ερώτημα: από που προκύπτει η καταγγελία ότι το 20% των δαπανών του ΕΟΠΥΥ αποτελεί αποτέλεσμα διαφθοράς καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ΔΕΝ οφείλεται στους ιατρούς» σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου.

Στο μεταξύ όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Οι όροι της νέας σύμβαση θα αποτελέσουν προϊόν διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.
Εκτός αυτού αναμένεται να ανανεωθούν και οι συμβάσεις έργου των 1040 ιατρών που εργάζονταν στα πολυϊατρεία του οργανισμού, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Οι συμβάσεις αυτές θα ανανεωθούν εντός των επομένων 15.
ΠΗΓΗ: iatropedia.gr
Από το Blogger.