Header Ads

«29 Αυγούστου 1949: η ημέρα της Νίκης των Ελλήνων στο Γράμμο και στο Βίτσι»

Από το Γραφείο Τύπου Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας.
Σαν σήμερα πριν 64 χρόνια ο Ελληνικός Στρατός καταφέρνει συντριπτικό χτύπημα εναντίον των κομμουνιστοσυμμοριτών στο όρος Βίτσι και ουσιαστικά τελειώνει ο συμμοριτοπόλεμος του 1945-1949 που αιματοκύλισε όλη την Ελλάδα, κατέστρεψε την Ελληνική ύπαιθρο και ξεκλήρισε μια γενιά Ελληνόπουλων.


Οι Εαμοβούλγαροι συμμορίτες εγκληματίες μετά τη νίκη του Ελληνικού Στρατού κατέφυγαν στην Αλβανία και στην τότε Γιουγκοσλαβία παίρνοντας μαζί τους αιχμάλωτους στο "σιδηρούν παραπέτασμα" και 35-40.000 νέους Έλληνες, κυρίως ανήλικα παιδιά. Ήταν το πιο στυγνό, αισχρό και απάνθρωπο παιδομάζωμα που έγινε ποτέ στην πατρίδα μας, ούτε καν επί Τουρκοκρατίας δεν έγινε σε τόση μεγάλη κλίμακα. Καθώς οι συμμορίτες σφαγείς το έβαλαν στα πόδια, στο διάβα τους έκαψαν χωριά, έγιναν εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες από "λαϊκά δικαστήρια", διέλυσαν την τοπική οικονομία και κτηνοτροφία, ερήμωσαν τον τόπο μας.

Η Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, ενημερώνει τα μέλη και τους υποστηρικτές του κινήματος μας ότι κλιμάκιο συναγωνιστών θα παρευρεθεί την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 στο όρος Βίτσι, στο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των Ηρώων πεσόντων του Ελληνικού Στρατού, μαζί με Βουλευτές, Τοπικές Οργανώσεις και Πυρήνες της Χρυσής Αυγής από όλη την Ελλάδα.

Για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις, η προσυγκέντρωση θα γίνει στο πάρκινγκ της πρώην Νομαρχίας Καστοριάς στις 08:00 το πρωί της Κυριακής, αναχώρηση 08:15 το αργότερο για το Βίτσι.

Από το Blogger.