Header Ads

ΒΙΝΤΕΟ: Γυρίσματα ταινίας στην Κοζάνη

Από το flix.gr
Τέσσερα χρόνια μετά τη «Στρέλλα», ο Πάνος Χ. Κούτρας αναζητά στη νέα του ταινία την ταυτότητα δύο παιδιών και μιας ολόκληρης χώρας. Το Flix βρέθηκε στα γυρίσματα και μίλησε μαζί του και με τους νεαρούς πρωταγωνιστές του για το μεγάλο ταξίδι του «Xenia».


«Ναι, πιστεύω ότι οι Ελληνες - και πάντα το πίστευα - ήταν ανέκαθεν πάρα πολύ ρατσιστές. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι ρατσιστής. Νομίζω ότι ο άνθρωπος γεννιέται ρατσιστής και απλά η πορεία του είναι να εκπολιτιστεί, να γίνει άνθρωπος και να μην είναι ρατσιστής.»


Mιλώντας με τον Πάνο Χ. Κούτρα για μια ταινία που αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών Αλβανών δεύτερης γενιάς που κινδυνεύουν με απέλαση και σε μια προσπάθεια να παραμείνουν στη χώρα, αναζητούν τον Ελληνα πατέρα τους που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ, μοιάζει αναπόφευκτο να μιλήσεις για τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, μια Ελλάδα ανέκαθεν σε κρίση και όλα όσα τον οδήγησαν να συνεχίσει την ιδιοσυγκρασιακή του φιλμογραφία με ένα εφηβικό road movie για δύο παιδιά που είναι «ξένοι στη χώρα τους».

Συναντήσαμε το συνεργείο της ταινίας στην Κοζάνη, λίγο πριν την ολοκλήρωση των γυρισμάτων και εκεί, με φόντο το εκγαταλελειμμένο Xenia της πόλης μιλήσαμε με τον Πάνο Χ. Κούτρα, τους δύο νεαρούς πρωτοεμφανιζόμενους αλβανικής καταγωγής πρωταγωνιστές του και την Γαλλίδα διευθύντρια φωτογραφίας Ελέν Λουβάρ, οι οποίοι μας ξενάγησαν σε ένα κόσμο φτιαγμένο από μεγάλα όνειρα, χαμένες ταυτότητες και... ιαπωνικό μάνγκα.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Το Flix στα γυρίσματα του «Xenia» του Πάνου Χ... από Flixgr


Xenia // Σκηνοθεσία: Πάνος Χ. Κούτρας / Σενάριο: Πάνος Χ. Κούτρας, Παναγιώτης Ευαγγελίδης / Παραγωγοί: Ελένη Κοσσυφίδου, Αλεξάνδρα Μπουσίου, Πάνος Χ. Κούτρας / Συμπαραγωγοί: Μαρί - Πιερ Μασιά, Ζιλιέτ Λεπούτρ, Μπενουά Ρολάντ / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ελέν Λουβάρ / Σκηνικά: Πηνελόπη Βαλτή / Κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος / Μακιγιάζ: Μπενεντίκτ Τρουβέ / Hair Stylist: Χρόνης Τζήμος / Ηχος: Φαμπρίς Οσίνσκι / Μοντάζ: Γιώργος Λαμπρινός / Πρωταγωνιστούν: Κώστας Νικούλι, Νίκος Γκέλια, Ρομάνα Λόμπατς, Αγγελος Παπαδημητρίου, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
Από το Blogger.