Header Ads

Συμβουλές για τους μάγειρες της πολιτικής (της Παρθένας Τσοκτουρίδου)

Αγαπητοί κύριοι/-ες πολιτικάντηδες της εξουσίας,

Οι παρακάτω γραμμές που θα διαβάσετε είναι ομορφογραμμένες και διαβάζονται απ' όσους θέλουν να διασκεδάσουν με την πρωτοτυπία τους. Είναι γραμμές που δεν εκτιμούν τους πολιτικούς με βάση τα όσα λένε, αλλά τα όσα πράττουν στην μαγειρική της πολιτικής τους. Θα συντομεύσουν ή και μπορεί να επιβραδύνουν αφάνταστα το χρόνο παραμονής τους μέσα στην κουζίνα της Βουλής. Γι' αυτό, επιτρέψτε μου, να σας δώσω μερικές συμβουλές για να τις ακολουθήσετε.


Μόλις, λοιπόν, φθάσετε στη Βουλή, πάρτε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι ή ένα ταψί μαζί σας και βάλτε μέσα εντυπωσιακούς λόγους, ηχηρές εκφράσεις και παχυλές υποσχέσεις. Θα σας φανούν χρήσιμα για να βράσετε τη φτώχεια των έργων σας. Έτσι, το κουζινικό σας θα ηχεί περισσότερο από τη φαυλότητα των έργων σας και της αδυναμίας σας να υλοποιήσετε όσα έργα λέτε ότι θα κάνετε.

Αν έχετε σκοπό να τηγανίσετε κάτι, μη ξεπέφτετε σε φανταχτερές σαπουνόφουσκες και φραστικές πανουργίες. Βάλτε στη φωτιά το τηγάνι της ακυβερνησίας σας και τηγανίστε όλες τις καυχησιολογίες σας με βούτυρο ή λάδι από τα διαβρωμένα ήθη και έθιμα σας.

Κι επειδή ο χρόνος τρέχει για τους υποκριτικούς σας λόγους που εξαπατούν τους συνανθρώπους σας, ανάμεσα στο λιώσιμο του βούτυρου και στο φτάσιμο στην κατάλληλη θερμοκρασία, παρακαλώ πολύ να μην υπολογίσετε στο χρόνο κατασκευής του ανθρωποφάγου γεύματος σας να μας παρουσιάσετε την καλά κρυμμένη δειλία σας, την ανύπαρκτη γενναιότητα, παλικαριά σας, καθώς επίσης και τα ανύπαρκτα κατορθώματα σας.

Μπορείτε βεβαίως να μαγειρέψετε πολιτική σε τέσσερις διαφορετικές τεχνικές:

1) Βραστή, με μπόλικη υποκριτική θρησκευτική αρετή κι ευλάβεια, που θα διαρρέει όπως το νερό που δεν καρποφορεί στο έδαφος της σκληρής πραγματικότητας.

2) Τηγανητή, με άφθονη πλάνη, που θα διαρρέει όπως το λάδι μέσα από τα λιγδιασμένα δάχτυλα σας.

3) Σχάρας, με πύρινα λόγια μετριοφροσύνης, που θα ξενερώνουν από τους χειμάρρους, που όσο γρήγορα ξεχειλίζουν, τόσο γρηγορότερα στερεύουν και σβήνουν τη φωτιά της δημιουργίας.

4) Ατμού, με άφθονα νεροσταγονίδια, που θα εξατμίζονται και θα διαρρέουν στον αέρα, όπως οι καλές πράξεις που είναι για τους υποκριτές οι Αισώπειοι «όμφακες».

Απορρίπτω, φυσικά, το να είστε βιαστικοί στις ενέργειες και στις μεθόδους της τεχνικής της μαγειρικής σας, διότι πολύ σύντομα θα ειδοποιηθείτε από τον «υπό ατμό» λαό ότι η θερμοκρασία της υποκρισίας σας δεν είναι καθόλου καλή, ότι το βούτυρο σας μυρίζει αποσύνθεση, ότι οι ουσίες του μαγειρέματος σας είναι αρκετά ερεθιστικές και δύσπεπτες στο πεπτικό του σύστημα κι ότι το φαγητό της μαγειρικής σας είναι άχρηστο κι αποτυχημένο.

Να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να τηγανίζετε το λαό σε μικρά και λεπτά κομμάτια απανθρωπιάς ούτε να τσιγαρίζετε τη βαθυστόχαστη κρίση του βουτηγμένη στο λιωμένο βούτυρο σας μα ούτε και να ψήνετε στο φούρνο τα υψηλά ανθρώπινα ιδανικά του, ότι δεν του αρέσουν οι πηχτές σκανδαλώδεις και με οικονομικά μέτρα σάλτσες σας που οδηγούν στη μεσαιωνική περίοδο και περιέχουν φαρίνες εξάλειψης της πνευματικής και ηθικής του ευρύτητας και τα τοιαύτα.

Από καιρό σε καιρό να βουτάτε το δάχτυλο σας μέσα στην προαναφερόμενη σάλτσα, ανακατεύοντας την, μήπως και προσπαθήσετε καθαρίζοντας τα πηχτά της μορφώματα να μας επαναφέρετε στην ανθρώπινη πορεία μας που αξίζει να έχει παρόν και μέλλον.

Θα πρέπει, δηλαδή, κύριοι/-ες της πολιτικής εξουσίας να ακολουθήσετε συνταγές της μαγειρικής σας με βασικούς κανόνες που θα εκφράζουν ένα εξελιγμένο πνεύμα δικαιοσύνης και ανθρωπισμού αν θέλετε πραγματικά να ασχολείστε με την κουζίνα της Βουλής.
Από το Blogger.