Header Ads

Ρεκόρ αφίξεων Ρώσων και Τούρκων τουριστών

Εως και 2 εκατομμύρια αναμένεται να φθάσουν τη φετινή περίοδο οι αφίξεις τουριστών από τις πλέον ανερχόμενες στη χώρα μας αγορές της Ρωσίας και της Τουρκίας, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις τουριστικών φορέων και παραγόντων, οι οποίες, αν επιβεβαιωθούν, το γεγονός θα αποτελέσει ρεκόρ όλων των εποχών για τον ελληνικό προορισμό.


Παράλληλα, η ροή των τουριστών από τις δύο χώρες θα ενισχύσει περαιτέρω και τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού. Οι τελευταίες προβλέψεις για τις συνολικές τουριστικές εισπράξεις της χώρας αναφέρουν ότι θα κυμανθούν μεταξύ 11 και 11,5 δισ. ευρώ.

Επίσης, η αναθεωρημένη εκτίμηση για την εισερχόμενη τουριστική κίνηση στην Ελλάδα κάνει λόγο για αφίξεις έως 17,5 εκατ. ξένων τουριστών. Να σημειωθεί ότι ο κάθε Ρώσος σε κάθε ταξίδι του ξοδεύει, περίπου, 1.000 ευρώ, όταν η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών στη χώρα μας ανέρχεται περίπου στα 560 ευρώ. Από την άλλη, οι Τούρκοι, παρ’ ότι δεν διανυκτερεύουν πολλές ημέρες στον ελληνικό προορισμό, δαπανούν σε κάθε ταξίδι τους αρκετά χρήματα για φαγητά και ποτά.

Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της κίνησης από την Τουρκία κάνουν λόγο για αφίξεις έως και 800.000 τουριστών. Αντίστοιχα, από τη Ρωσία, ενώ στην αρχή του έτους οι προβλέψεις των τουριστικών φορέων έκαναν λόγο για αφίξεις ρεκόρ 1 εκατ., τώρα μερίδα αυτών πιστεύει ότι η οροφή βρίσκεται στον αριθμό του 1,2 εκατ.

Και να σημειωθεί ότι οι εν λόγω αγορές μέχρι πριν από 3 χρόνια διοχέτευαν τον ελληνικό προορισμό με, περίπου, 1 εκατ. τουρίστες, δηλαδή, ήταν σχεδόν 50% λιγότεροι από φέτος. Κλειδί βέβαια για την αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης από τις δύο χώρες ήταν η ευέλικτη πολιτική που ακολούθησε η ελληνική Πολιτεία κατόπιν έντονων πιέσεων του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο θέμα της έκδοσης των θεωρήσεων, στην κατεύθυνση της μείωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, του κόστους αλλά και της καλύτερης εξυπηρέτησης. Οι εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων είναι αισιόδοξες ότι και τη σεζόν του 2014 θα συνεχισθεί η δυναμική αύξηση των τουριστικών ροών από την Τουρκία και τη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή
Από το Blogger.