Header Ads

Συνάντηση Θεοδωρίδη με χοιροτρόφους στην Φιλιππιάδα

Ενημερωτική συνάντηση για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν με στόχο τη στήριξη της χοιροτροφίας και την ενίσχυση του εισοδήματος των χοιροτρόφων πραγματοποιήθηκε στην Φιλιππιάδα.

Ο κ. Ηλίας Θεοδωρίδης θέλοντας να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας προκάλεσε συνάντηση με τους χοιροτρόφους της περιοχής στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου από την Κόνιτσα.


Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών είναι η ενημέρωση των παραγωγών ανά περιοχή προκειμένου να συγκροτηθούν σε ενιαίους φορείς - συνεταισισμούς ώστε να προχωρήσουν στο αίτημα για τη σύνταξη-έγκριση μελετών αντίστοιχες με την παραγωγή τους (Κτηνοτροφικής Ζώνης στην Κόνιτσα, επένδυσης παραγωγής ενέργειας από απόβλητα χοιροτροφείων στη Φιλιππιάδα) που στη συνέχεια θα καταθέσουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα όπως είχε δεσμευθεί ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης στην ημερίδα που είχε πραγματοποιήσει το Μάιο στην Άρτα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στη διάρκεια της συνάντησης στη Φιλιππιάδα ο κ. Θεοδωρίδης συζήτησε με τους χοιροτρόφους της περιοχής για το πως μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον της παραγωγής τους και να αυξήσουν το εισόδημά τους.

Συγκεκριμένα τους πρότεινε να συγκροτήσουν έναν ενιαίο φορέα-συνεταιρισμό που θα υποβάλει αίτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη σύνταξη-έγκριση μελέτης για τη λειτουργία μιας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής, θερμικής ενέργειας και λίπανσης από τα απόβλητα που παράγουν τα χοιροτροφεία τους η οποία θα συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου να προχωρήσουν στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ανάπτυξης κα βελτίωσης της χοιροτροφίας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

Οι χοιροτρόφοι από την πλευρά τους ανταποκρίθηκαν θετικά στις προτάσεις του κ. Θεοδωρίδη και κατέθεσαν και τις δικές τους απόψεις.
Από το Blogger.