Header Ads

Επιστολή για την διάλυση Στρατοπέδων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΡΟΣ : κ. Βουλευτές Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας

ΘΕΜΑ: Διάλυση Στρατοπέδων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας



1. Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε, σε συνέχεια της με αριθμό πρωτ. 7-25/7/2013 επιστολής μας, με την οποία αναφερόμασταν σε πληροφορίες για διάλυση στρατιωτικών Μονάδων στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ότι αυτές φαίνεται να επιβεβαιώνονται μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών.

2. Όπως μας ενημέρωσαν μέλη οικογενειών συναδέλφων και από αναρτήσεις διαφόρων τοπικών ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης , ήδη παρελήφθη το έγγραφο κατάργησης της 15ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στην Καστοριά, καθώς επίσης και για τη διάλυση Μονάδων στην περιοχή (15 Τάγμα Υποστηρίξεως, 15 Λόχος Διαβιβάσεων, Στρατιωτική Μουσική, κλπ), με ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαδικασιών την 29η Νοεμβρίου 2013. Επίσης από ότι φαίνεται οριστικοποιήθηκε η διάλυση Μονάδων στην περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας αλλά και της Κοζάνης (πλέον της διαλύσεως του Α΄ ΣΣ και της 2ης ΤΑΞΥΠ).

3. Τα γεγονότα αυτά έχουν επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στους συναδέλφους που υπηρετούν στην περιοχή, καθώς και στις οικογένειες τους, οι οποίοι μετέφεραν τις ανησυχίες τους στην Ένωσή μας, καθόσον από τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα βρεθούν μπροστά στο γεγονός της μετακίνησης τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανατρέποντας κάθε είδους προγραμματισμό και ιδίως το σχολικό περιβάλλον των παιδιών τους εν μέσω σχολικής περιόδου.

4. Η Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Μ. ως αποδέκτης της μεγάλης ανησυχίας (και απόγνωσης) των στελεχών οι οποίοι υπηρετούν σε Μονάδες που διαλύονται, καθώς και των οικογενειών τους, κατανοεί τα προβλήματα τους και σας παρακαλεί να αναζητήσετε, μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, το τι αναμένεται να γίνει από εδώ και πέρα για τους συναδέλφους μας, οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία και ειδικά όταν διαταχθούν να μετακινηθούν εκτός Φρουράς, οπότε και κατά συνέπεια τα τέκνα τους θα πρέπει να εγγραφούν στις σχολικές μονάδες του νέου τόπου προορισμού τους, για κάτι που η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει ανάλογη διαδικασία.

5. Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, προς τον οποίο κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για την προώθησή του σε όποιον κατά κρίση του αρμόδιο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Πετκίδης
Ανθλχος (ΑΤΘ)

Ο Γεν. Γραμματέας
Φώτιος Μπάτζιος
ΕΜΘ Επχίας (ΠΖ)
Από το Blogger.