Header Ads

Περιοδεία της Ραχήλ Μακρή στα Ιωάννινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διήμερη περιοδεία στα Ιωάννινα, το Μέτσοβο και την ευρύτερη περιοχή πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, τομεάρχης Ανάπτυξης , περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Ραχήλ Μακρή στην θέση του Προέδρου των ΑΝΕΛ Κ. Πάνου Καμμένου.


Συνοδευόμενη από μέλη της συντονιστικής Ιωαννίνων και πολιτευτές του νομού την Παρασκευή το μεσημέρι, παραβρέθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών προμηθευτών της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων και την διοίκηση της επιχείρησης. Η κ. Μακρή ενημερώθηκε πλήρως και θα
προχωρήσει στην απαιτούμενη κοινοβουλευτική δράση, ώστε να αναδειχθεί το θέμα και σύντομα να επιλυθεί.

Ακολούθησε συνάντηση με εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν οι συνέπειες της κατάργησης των ειδικοτήτων οι οποίες είναι να επέλθει μεγάλο πλήγμα στην εκπαίδευση σε μία περιφέρεια με πολύ χαμηλά εισοδήματα και υψηλά ποσοστά ανεργίας. Εκατοντάδες μαθητές θα υποχρεωθούν να σπουδάσουν την ειδικότητα που επιθυμούν σε ιδιωτικά ιδρύματα, ενώ όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θα εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται στα κορίτσια των συγκεκριμένων περιοχών καθώς τους στερείται η βασική δυνατότητα αποκατάστασης με ένα επάγγελμα το οποίο θα εξασφάλιζε την διαβίωσή τους και την οικονομική τους ανεξαρτησία όπως τόνισαν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.
Οι καθηγητές οδηγούνται στην ανεργία με την δικαιολογία του διορισμού με μη αξιοκρατικές διαδικασίες, όμως όπως τελικά αποδείχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία αυτών έχει προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, γεγονός το οποίο εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση αποκαλύπτοντας ότι απλά εκτελούν εντολές της ΤΡΟΙΚΑ για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.
Οι ΑΝΕΛ αντιστεκόμενοι σε αυτές τις μεθοδεύσεις καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά η οποία κατακεραυνώνει τις συγκεκριμένες πρακτικές σε νομικό επίπεδο και αποκαλύψαμε ότι την πρόθεση της τρόικα και των εσωτερικών εκτελεστών της για την εφαρμογή της μνημονιακής υποχρέωσης απόλυσης 16.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013.

Το απόγευμα της Παρασκευής η κ. Μακρή παραχώρησε συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε θέματα που αφορούν την περιοχή της Ηπείρου και των Ιωαννίνων.

Το Σάββατο η κ. Μακρή επισκέφθηκε την Πυροσβεστική υπηρεσία Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή της Περιφερειακής υπηρεσίας Ηπείρου, Δημήτριο Αναγνωστάκη και με εκπροσώπους των Πυροσβεστών πενταετούς θητείας και Πυροσβεστικών υπαλλήλων. Ο Ταξίαρχος εξέθεσε στην κ. Μακρή τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, το πρόβλημα των εισαγόμενων πυρκαγιών από την γειτονική Αλβανία, αλλά και τη γραφειοκρατία. Στην συνέχεια, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών υπαλλήλων αναφέρθηκαν στις περικοπές μισθών που διαμορφώνουν δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, την ασφάλιση των πενταετών στο ΙΚΑ, διαμορφώνοντας δύο κατηγορίες στελεχών και την εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον τους στο Σώμα, δεσμευόμενοι να αποστείλουν σχετικό υπόμνημα με τα επιμέρους προβλήματα της υπηρεσίας.

Έπειτα, η κ. Μακρή με τα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής και πολιτευτές του Νομού ξεναγήθηκαν στην περιοχή της τεχνητής Λίμνης Αώου και στα φράγματα που βρίσκονται εκεί και συναντήθηκαν με τα μέλη της κίνησης προστασίας του Αώου.
Η Βουλευτής ενημερώθηκε για τις ενέργειες που διασφαλίζουν της προστασία του δρυμού καθώς και τα προβλήματα που ανακύπτουν. Στην επιτόπια αυτοψία που διενήργησε στον προστατευόμενο χώρο του ποταμού συνοδευόμενη από τα μέλη της κίνησης για την προστασία του Αώου, διαπίστωσε ότι οι παρεμβάσεις που το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να υλοποιήσει θα προκαλέσουν σοβαρή διαταραχή του οικοσυστήματος.
Εν συνεχεία, η κ. Μακρή παραχώρησε συνέντευξη για το θέμα στον Ραδιοφωνικό σταθμό των εργαζομένων της ΕΡΑ Ιωαννίνων, όπου κατέστησε σαφές ότι η προστασία του φυσικού πλούτου και η υποστήριξη των αιτημάτων των κατοίκων και των επιστημόνων είναι αδιαπραγμάτευτη.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η κ. Μακρή μαζί με μέλη της συντονιστικής επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Μετσόβου, κ. Ν. Τσομπίκο, ο οποίος παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, για επένδυση Βιομάζας και Βιοαερίου που αποσκοπεί στην θέρμανση των νοικοκυριών της περιοχής.

Η κ. Μακρή ολοκλήρωσε την περιοδεία της στο Νησί των Ιωαννίνων παρευρισκόμενη του πολιούχου Αγίου Παντελεήμονα.

Ολοκληρώνοντας την διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο η κ. Μακρή δήλωσε τα κάτωθι: «Επισκέφθηκα για δύο ημέρες την πιο φτωχή και εγκαταλελειμμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι κυβερνώντες την άφησαν στη μοίρα της καταδικάζοντας τους πολίτες στην εξαθλίωση και την απελπισία, παρόλο που υφίστανται δυνατότητες ανάπτυξής της και ευημερίας των κατοίκων της.
Συνεργαζόμενη με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής και πολιτευτές των ΑΝΕΛ καταγράψαμε τα προβλήματα ώστε να προβώ στις απαιτούμενες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προκειμένου τα προβλήματα να αναδειχθούν και να επιλυθούν. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαθέτουμε πρόγραμμα ικανό να αντιστρέψει τις επικρατούσες συνθήκες και να οδηγήσει την χώρα σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης.

Ως τομεάρχης Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος των ΑΝΕΛ, θα πράξω ότι απαιτείται προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων της περιοχής απέναντι στην διοίκηση της βιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Στον τομέα του Περιβάλλοντος και στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα αναδείξω τα καταστρεπτικά σχέδια του ΥΠΕΚΑ για τον Αώο αποτρέποντας κάθε μεθόδευση και στόχευση, όσο ο θεσμικός ρόλος του κοινοβουλίου μου επιτρέπει.
Από το Blogger.