Header Ads

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 95 γιατρών στο ΕΣΥ

Μετά το μέτρο της κινητικότητας στον ευαίσθητο χώρο της υγείας αλλά και της άμεσης απομάκρυνσης όλων των επίορκων γιατρών ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσληφθούν 95 επικουρικοί γιατροί στο ΕΣΥ.


Έτσι αναμένεται το επόμενο χρονικο διάστημα να καλυφθούν οι κενές θέσεις προκειμένου οι ασθενείς να εξυπηρετούνται άμεσα χωρίς καθυστερήσεις.

Αναλυτικότερα με σημερινή απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, προκηρύχθηκαν ενενήντα-πέντε (95) θέσεις επικουρικών ιατρών όλων των ειδικοτήτων για την ενίσχυση μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλη την επικράτεια.
Οι επικουρικοί ιατροί θα εργαστούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας, ενώ η επιλογή τους πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσω των προβλεπόμενων εκ του νόμου διαδικασιών.

Έτσι όσοι πιστοί προσέλθετε αφού η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών ανναμένεται να ξεκινήσει μετα τις 15 Αυγούστου.

Εξώδικο ΟΕΝΓΕ

"Δεν έχουν νομικά ερείσματα οι αυτοδίκαιες αργίες των γιατρών στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας", επισημαίνει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).
Με εξώδικο που απέστειλε χθες στον υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας επισημαίνει ότι η πράξη του υπουργού να αποδομήσει τις κλινικές στις οποίες υπηρετούν, οι οποίες είναι 'πρώτης γραμμής' (Νευροχειρουργική, Χειρουργική), θα έχουν τραγικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών.Ταυτόχρονα η ΟΕΝΓΕ υποστηρίζει ότι οι διαπιστωτικές πράξεις είναι απολύτως παράνομες και αντισυνταγματικέε ενώ αφήνει αιχμές για διαφορετική μεταχείριση των πανεπιστημιακών γιατρών, οι οποίοι εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.
 ΠΗΓΗ:iatropedia.gr
Από το Blogger.