Header Ads

Κουκουλόπουλος: Κανένας Δήμος στη Χρυσή Αυγή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΡΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ
Κύριε Κουκουλόπουλε έχετε εκφράσει την έντονη διαφωνία σας με το ενδεχόμενο των πλειστηριασμών της α' κατοικίας. Είστε ικανοποιημένος από τις διαβεβαιώσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης;

Τρία χρόνια τώρα, η αβεβαιότητα είναι μόνιμος σύντροφός μας. Τη συντηρούν αντιφάσεις και αβελτηρίες, εμμονές και σκοπιμότητες εντός κι εκτός Ελλάδας που υπονομεύουν, συνειδητά ή όχι , την εθνική προσπάθεια.


Σ’ αυτήν την κατάσταση πρέπει να μπει τέλος και οι εξελίξεις στο κρίσιμο ζήτημα της α΄ κατοικίας έδειξαν πως αυτό είναι εφικτό. Κανένας δεν θα πάρει το σπίτι που μένουμε και αυτό σηματοδοτεί η κοινή θέση της ηγεσίας της κυβέρνησης.

Τόσο οι επαγγελματίες «τρομοκράτες» της κοινής γνώμης, όσο και οι «προστάτες» της μπορούν ν’ ασχοληθούν με άλλα θέματα.

Πιστεύετε ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις για την προστασία της α' κατοικίας; γιατί απ' ότι φαίνεται το θέμα θα επανέλθει.

Δεν έχω βάσιμους λόγους ν’ ανησυχώ γιατί στη Βουλή έχει διαμορφωθεί μέτωπο κοινωνικής ευαισθησίας για την α ‘ κατοικία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρωταγωνίστησε στη δημιουργία αυτού του μετώπου και κανένας μας δεν περίμενε τις υποδείξεις του ΣΥΡΙΖΑ που λεονταρίζει εκ του ασφαλούς και εκ των υστέρων.

Μιλήσατε πρόσφατα για "ξεκούραστους τεχνοκράτες". Τι εννοούσατε;

Η εντολή του Ελληνικού λαού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 ήταν σαφέστατη. Παραμονή στο ευρώ και έξοδος από τα μνημόνια.

Όποιος πιστεύει ότι κατέχει την υπέρτατη αλήθεια μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του ενώπιον του ελληνικού λαού, δεν έχει όμως το δικαίωμα να επιβάλει τις απόψεις του σε εκλεγμένους αντιπροσώπων των πολιτών. Θέσαμε σε δοκιμασία την εθνική μας κυριαρχία, δεν θα θέσουμε και τη δημοκρατία.

Ποια η ουσιαστικότερη διαφορά κατ' εσάς του εκλεγμένου πολιτικού από τον "διορισμένο" τεχνοκράτη;

Ο πολιτικός εκλέγεται με τις θέσεις του και απολογείται για τις πράξεις του ενώπιον των πολιτών.

Ο τεχνοκράτης είναι φορέας αντιλήψεων δικών του ή άλλων και ανάλογα απολογείται• στην καλύτερη δηλαδή περίπτωση, στη συνείδησή του.

Ένας τεχνοκράτης δεν μπορεί να είναι καλός υπουργός;

Φυσικά και μπορεί, δεν είναι όμως αυτό το ζήτημα. Η λαϊκή κυριαρχία αποτελεί πεμπτουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος και οργανωτικός θεσμός πραγμάτωσής της είναι το κόμμα με όλες τις εκφράσεις του στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η κοινοβουλευτική.

Η αγιοποίηση των ανεξάρτητων φωνών, των φωτισμένων τεχνοκρατών και άλλα συναφή βρίσκουν έδαφος στην κρίση του κομματικού φαινομένου και του πολιτικού συστήματος, δεν παύουν όμως να καθοδηγούνται από σκληρά οικονομικά συμφέροντα που ρέπουν σε εξωπολιτικές λύσεις, δηλαδή αντιδημοκρατικές.

Ελληνική στρατηγική και σχέδιο για την έξοδο από την κρίση υπάρχει;

Η πιο ολοκληρωμένη πρόταση είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το μεγάλο πρόβλημα με όλα τα σχέδια είναι ότι έχουν υψηλό βαθμό εξάρτησης από παράγοντες που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε και αναφέρομαι στους δανειστές μας.

Πρέπει να έρθουμε πιο κοντά με ένα «μνημόνιο αλληλοκατανόησης».

Εμείς να δεχθούμε πως έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα και αυτοί πως έχουμε ήδη κάνει πολλά. Το βάρος πέφτει, δυστυχώς , αποκλειστικά στην κυβέρνηση δεδομένου ότι η αντιπολίτευση επαγγέλλεται την επιστροφή μας στο παρελθόν, το οποίο κατά τα άλλα καταγγέλλει!!!

Προέρχεστε από την Τ.Α και ξέρετε τα θέματα καλά. Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πόσο διαφορετικές θα είναι; Θα υπάρξουν χρίσματα και πάλι;

Πρόκειται για τις πιο σημαντικές αυτοδιοικητικές εκλογές από τη μεταπολίτευση. Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στο πώς αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες τους θεσμούς και μάλιστα τον πλησιέστερο και πως αντιλαμβάνονται τις προτεραιότητες στην περίοδο της κρίσης.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα τότε πρέπει να ευνοηθεί η ελεύθερη έκφρασή τους και η σαφήνεια από πλευράς δημοτικών παρατάξεων στα κρίσιμα ζητήματα των εκλογών. Με αυτή την οπτική τα κόμματα έχουν πολλά να κάνουν όχι όμως να μοιράζουν χρίσματα.

Το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ στις δημοτικές εκλογές, όπως λένε κάποιες πληροφορίες;

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., παρά την συρρίκνωσή του, έχει ηγεμονικό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση και δυνάμεις που αντέχουν. Ξέρουν πως θα κινηθούν γιατί έχουν άποψη για το θεσμό και τριβή με τα τοπικά προβλήματα. Δεν έχουν κατά συνέπεια καμμιά ανάγκη από κεντρικές επιλογές συμμαχιών.

Η ημερομηνία των εκλογών υπάρχει περίπτωση να αλλάξει;

Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί. Κάθε άλλη σκέψη βρίθει σκοπιμοτήτων και κάτι τέτοιο δεν μας χρειάζεται.

Κάποιοι ανησυχούν ότι μπορεί να βγουν δήμαρχοι της Χρυσής Αυγής. Συμμερίζεστε την ανησυχία τους;

Κανένας Δήμος στη Χρυσή Αυγή. Αυτή επιβάλλεται να είναι η ελάχιστη συμφωνία των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου. Η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστικό κόμμα και όχι το υποκατάστατο τηλεοπτικών εκπομπών εισαγγελικού τύπου όπου προσέφυγε όποιος ένιωθε αδικημένος επειδή «δεν υπάρχει κράτος». Είναι χρέος κάθε δημοκράτη πολίτη να απομονωθεί και να αποκαλυφθεί η κτηνωδία του νεοναζισμού.

Για το ΠΑΣΟΚ, ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το μέλλον του;

Δεν υπάρχει σοβαρή χώρα χωρίς σοβαρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Καμία εκδοχή σοσιαλδημοκρατίας δε μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα που δεν θα έχει στο πυρήνα της το ΠΑΣΟΚ.

Οι ιδέες του ΠΑΣΟΚ είναι κυρίαρχες και σήμερα στην ελληνική κοινωνία γι αυτό και από παντού σπεύδουν να αποδομήσουν την ιστορία μας, δεξιά μας και αριστερά μας.

Όσο είναι μάταιο να αρνείται κανείς την κρίση άλλο τόσο είναι μάταιο να προσπαθεί να βιάσει τη συνείδηση των πολιτών που ξέρουν πολύ καλά την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην πατρίδα.

Σήμερα , πιστεύω, ξέρουμε τι έφταιξε. Υπάρχουν δυο αλληλουχίες αριθμών όπου αποτυπώνεται το πρόβλημα της χώρας.

Η μια είναι η τρομακτική αύξηση του μεριδίου της Αττικής στο ΑΕΠ της χώρας και η άλλη είναι η δραματική συρρίκνωση του αντίστοιχου μεριδίου του πρωτογενούς τομέα. Πίσω από αυτούς τους αριθμούς και τα ποσοστά βρίσκεται το κεντρικό ζητούμενο για την πατρίδα μας που δεν είναι άλλο από το σύγχρονο κράτος.

Τη μάχη των ιδεών για το κράτος πρέπει να δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ και από την έκβαση της θα κριθεί τόσο το μέλλον της χώρας όσο και το δικό μας.
Από το Blogger.