Header Ads

Σημαντικές ειδήσεις από την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών

 Από το ΒΕΑ
Για την ενημέρωση των μελών παραθέτουμε τις πιο κάτω σύντομες ειδήσεις από την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών.


- Σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα επεκταθεί η ρύθμιση για τους οφειλέτες του ΙΚΑ η οποία προβλέπει πως όσοι οφειλέτες ρυθμίσουν τα χρέη του 2013 σε 12 ισόποσες μηνιαίες μπορούν να ενταχθούν και στην ευνοϊκή ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές έως και τον Δεκέμβριο του 2012. Τη δήλωση αυτή έκανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

- Τα 7 δισ. ευρώ άγγιξαν τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού τον Ιούλιο, γεγονός που υπερκάλυψε την υστέρηση που είχε καταγραφεί κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών.
«Τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το μήνα Ιούλιο επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι οι όποιες, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, υστερήσεις στο σκέλος των εσόδων, είναι αντιμετωπίσιμες. Έτσι, ο εθνικός στόχος για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους καθίσταται όλο και πιο εφικτός», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

- Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας περί κρυφής ατζέντας της τρόικας και νέου μνημονίου, με μειώσεις και περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, χαρακτηρίζοντάς το «παντελώς ανακριβές».

- Νέες διευκρινίσεις για την κινητικότητα και για τις προβλεπόμενες νέες προσλήψεις στο Δημόσιο, έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας σε εκπομπή του Mega. Όπως είπε, περίπου το 4% των εργαζομένων του δημοσίου μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας και λιγότερο από το 2% θα απομακρυνθεί τελικά. Σε ότι αφορά τις προσλήψεις, αναμένεται να διορισθούν 5.000 - 10.000 εντός του 2013.

- Μόνο στην περίπτωση που υπάρχει μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του φορολογουμένου κατά το προηγούμενο έτος υποβάλλεται η δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

- Αίρεται από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ η φραγή υποβολής ΑΠΔ μέσω διαδικτύου που είχε επιβληθεί σε εργοδότες - οφειλέτες σε εφαρμογή του άρθρου 17 του ν. 3846/2010, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα υπαγωγής τους σε καθεστώς ρύθμισης σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4152/2013.

- Ανεπαίσθητη στις τιμές των καταστημάτων εστίασης παραμένει η μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13%. Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή μόλις 5-8% των καταστημάτων αναπροσάρμοσε τις τιμές του.

- Βιώσιμες λύσεις στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ΟΑΕΕ ζητούν τα Επιμελητήρια της χώρας και η ΓΣΕΒΕΕ μέσω βελτιώσεων της ρύθμισης οφειλών, ενώ ζητούν από τη διοίκηση του ταμείου να σταματήσει η αποστολή "προκατασχετήριων" εγγράφων σε όσους χρωστούν.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Από το Blogger.