Header Ads

Π. Κουκουλόπουλος: Θα κατατεθεί εκ νέου η τροπολογία για το ρυμοτομικό του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

Τροπολογία- Προσθήκη για το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία συνοδευόταν απ΄ όλα τα απαραίτητα έγγραφα κατέθεσε τη Δεύτερα 29 Ιουλίου 2013 ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος. Η τροπολογία κατατέθηκε στο συζητούμενο σχέδιο Νόμου «Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης- περιβαλλοντικό ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υποστηρίχτηκε απ΄ όλα τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής. Παρ΄ όλα αυτά ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός δεν την έκανε αποδεκτή χωρίς να εξηγήσει τους λόγους.


Μιλώντας απ΄ το βήμα της Βουλής σχετικά μ΄ αυτή την τροπολογία ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Από το βράδυ της Δευτέρας (29/7/2013) κατέθεσα εμπρόθεσμα τροπολογία με την οποία ζητάω να εγκριθεί το τοπικό ρυμοτομικό της Πανεπιστημιούπολης Κοζάνης, της πατρίδας μου. Αφορά όμως ένα υπερτοπικό θέμα, καθώς αναφέρεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε εμπρόθεσμα από τη Δευτέρα το βράδυ και εστάλη, πριν την κατάθεση της στο ΥΠ.Ε.Κ.Α.

Είναι μια υπεύθυνη και όχι αυθαίρετη τροπολογία γιατί ενσωματώνει εξ ολοκλήρου την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων και τις παρατηρήσεις του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με την τροπολογία αυτή λύνεται άμεσα το πρόβλημα που δεν είναι άλλο από τη χρόνια διαφωνία μεταξύ υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ και του ΣτΕ για ανάλογα ζητήματα.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για ένα έργο που την υλοποίηση του ζητούν σύμπασα η τοπική κοινωνία, οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί της και η ακαδημαϊκή κοινότητα και αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ένα κοινωφελές έργο, δημοσίου συμφέροντος, που η μη υλοποίηση του θα οδηγήσει στην απώλεια 50 εκατ. ευρώ».

Η προσπάθεια του κ. Κουκουλόπουλου για την επίλυση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μέσω της συγκεκριμένης τροπολογίας δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, αλλά πρόκειται να συνεχιστεί επαναφέροντας το θέμα σε συνεδρίαση της Βουλής μέσα στον Αύγουστο.
Από το Blogger.