Header Ads

Πότε μπορεί να γίνουν πρόωρες εκλογές σύμφωνα με τον Κουβέλη

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών το φθινόπωρο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, όπως δήλωσε ο ίδιος την Πέμπτη από τη Θεσσαλονίκη.


«Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο εκλογών, περίπου στην περίοδο του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, έχοντας νωρίτερα τονίσει πως η κυβέρνηση «οφείλει να αξιοποιήσει την ομολογία των εταίρων μας ότι έχουν γίνει λάθη, προκειμένου να διεκδικήσει καλύτερες ρυθμίσεις, προκειμένου να απαλλαγεί ο τόπος από τις επαχθείς ρυθμίσεις του μνημονίου».

Παρά ταύτα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την πεποίθηση πως «η χώρα δεν έχει καμία ανάγκη [...] να οδεύσει προς εκλογές», προσθέτοντας όμως ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι αλλαγή της πολιτικής» και τονίζοντας πως «η πολιτική σταθερότητα δεν συνδέεται με τη συντηρητική κατ' ανάγκη πολιτική».

Σχετικά με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης είπε ότι οφείλονταν στο ότι «δεν ακολουθήθηκε η πολιτική που έπρεπε να ακολουθηθεί».

Αναφερόμενος δε στις διαφορές που υπήρχαν μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και των Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση της ΔΕΗ, λέγοντας ότι είχε γίνει «γραπτή συμφωνία» όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση, ότι «ναι μεν η ηλεκτρική ενέργεια πρέπει να απελευθερωθεί, αλλά τα δίκτυα, ο εξοπλισμός και οι υποδομές της ΔΕΗ πρέπει να μείνουν στα χέρια του ελληνικού δημοσίου».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, χαρακτήρισε «καταστροφή, σε αυτή τη φάση, για την πορεία και την οικονομία της χώρας» το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Παράλληλα, τόνισε ότι θεωρεί πως «δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο».
Από το Blogger.