Header Ads

ΚΚΕ: Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης αποφάσισε μείωση για την αναξιοπαθούσα Εμπορική Τράπεζα

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας - Κομματική Οργάνωση Κοζάνης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης αποφάσισε τη μείωση του μισθώματος της αναξιοπαθούσας Εμπορικής Τράπεζας από 8.660 ευρώ σε 7.000 ευρώ το μήνα. Την απόφαση στήριξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ), οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης (ΝΔ) και ο δημοτικός σύμβουλος που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους (Ιωαννίδης). Μαζί λοιπόν, «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί», έτειναν χείρα βοηθείας σε τραπεζίτες, συνδράμοντας το έργο της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.


Η Δημοτική Αρχή, μέσω του αντιδημάρχου κ. Τζέλλου, ούτε λίγο ούτε πολύ μας προέτρεψε να ευχαριστήσουμε την Εμπορική Τράπεζα…επειδή είναι καλός πληρωτής. Και σύμφωνα με την λογική των Πασοκονεοδημοκρατών στους «καλοπληρωτές», στους «επενδυτές» πρέπει να δίνουμε γη και ύδωρ. Το γλίσχρο επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής που λέει «θα μειώσουμε το μίσθωμα για να μείνει η Τράπεζα και να μπορούμε να πληρώνουμε 7-8 υπαλλήλους» δεν διαφέρει σε τίποτα από τα αντίστοιχα εκβιαστικά επιχειρήματα των συγκυβερνήσεων του στυλ «θα καρατομήσουμε τους μισθούς για να έρθουν επενδύσεις» , «θα μειώσουμε τις εργοδοτικές εισφορές στα ταμεία για να είναι το κεφάλαιο ανταγωνιστικό», «θα στηρίξουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να αντέξει η οικονομία». Οι συγκυβερνήσεις συνέτριψαν τα εργατικά, ασφαλιστικά δικαιώματα για να σώσουν τραπεζίτες, βιομήχανους, μεγαλέμπορους, για να σώσουν την πλουτοκρατία. Η Τοπική Διοίκηση φορτώνει τέλη, πρόστιμα, χαράτσια στο λαό και ξελαφρώνει τραπεζίτες. Είναι το μακρύ χέρι της συγκυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο.

Όσον αφορά την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο, σημειώνουμε ότι μόνο το τελευταίο διάστημα ψήφισε την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ και την επέκταση των παρκόμετρων. Αφού πρώτα λοιπόν συμφώνησε στο χαράτσωμα του λαού, τώρα συμφώνησε και στην «ανακούφιση» της τράπεζας. Είναι οι ίδιοι που όταν βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα εκτοξεύουν και κανένα λεονταρισμό ενάντια στους κακούς τραπεζίτες και στον καζινοκαπιταλισμό.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη της Κοζάνης να βγάλει συμπεράσματα και από αυτήν την απόφαση για τον ρόλο της Τοπικής Διοίκησης, για το ρόλο των εκλεκτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στον Δήμο. Να αξιολογήσει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, την συμβολή του στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσω του Δήμου Κοζάνης.
Από το Blogger.