Header Ads

Σκουπίδια τα «φθηνότερα» φάρμακα, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε την από 20/8/2013 και με αριθμ. πρωτ. 27213 εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ που ούτε λίγο ούτε πολύ αφαιρεί τη δυνατότητα από το γιατρό να έχει λόγο στην θεραπευτική διαδικασία, καταργώντας το δικαίωμα επιλογής εμπορικής ονομασίας του φαρμάκου που μέχρι πρότινος την ανέγραφε στο πεδίο «σχόλια».


Η αιφνίδια αυτή ανακοίνωση που δείχνει μάλλον πανικό από συγκεκριμένους κύκλους και εταιρίες διανομής ανακυκλωμένων φαρμάκων- σκουπιδιών με την ένδειξη «φθηνότερο» αποδεικνύει την ποιότητα και την αίσθηση ευθύνης των συναδέλφων που δεν

πτοήθηκαν με την εφαρμογή της δραστικής ουσίας προ ενός έτους περίπου και δεν συνταγογράφησαν ποτέ αμφίβολης ποιότητας φάρμακα.

Το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, δίκην εκβιαστικού τελεσιγράφου, που παραπέμπει σε άλλες εποχές, μόνο τον αγώνα του ιατρικού σώματος μπορεί να χαλυβδώσει και να ενδυναμώσει.

Η θέση μας είναι μία και αμετακίνητη, κοντά στους ασθενείς μας και την ορθή θεραπεία τους.

Η εν λόγω εγκύκλιος αποτελεί κατάφορη παράβαση κάθε έννοιας δικαίου δεδομένου ότι παρακάμπτει την δικαιοσύνη και εκδίδεται πρωιμότερα της αναμενόμενης απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας στο οποίο έχει καταφύγει ο ΠΙΣ για το συγκεκριμένο θέμα.

Συνάδελφοι, συνεχίζουμε την συνταγογράφηση εμπορικής ονομασίας στο πεδίο «σχόλια» αγνοώντας τις απειλές και τα τελεσίγραφα προς όφελος της επιστημονικής μας υπόστασης και των ασθενών μας.

Ήδη σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και τον ΠΙΣ εκφράσαμε τις διαμαρτυρίες μας στον Υπουργό και αναμένουμε την απόσυρση της εγκυκλίου που αποτελεί ύβρις για γιατρούς και ασθενείς.

Θα είστε ενήμεροι μέσω του site μας συνεχώς για τυχόν εξελίξεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασίλειος Βασιλακόπουλος Αγάπιος Γαβριηλίδης
Από το Blogger.