Header Ads

Θυγατρική στη Βουλγαρία ιδρύει η ΔΕΗ

Εμπορική εταιρεία στη Βουλγαρία με στόχο τη διείσδυση σε γετονικές αγορές ηλεκτρικής ενέργειας ιδρύει η ΔΕΗ. Η εταιρεία ονομάζεται PPC Bulgaria (PPC BG) και σε αυτή συμμετέχουχουν η ΔΕΗ Α.Ε. με 85% και η Alpiq Central Europe με 15%.


Η ALPIQ Central Europe AG είναι θυγατρική της ελβετικής ενεργειακής εταρείας ALPIQ, και είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και είναι από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις διαμετακόμισης ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με την επίσημα ανακοίνωση, «μέσω αυτής της συνεργασίας, ο Όμιλος ΔΕΗ επιδιώκει τη διείσδυσή του σε γειτονικές Αγορές Ηλεκτρικής Ενέργειας, τη διεύρυνση της δραστηριοποίησής του στο διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας και μέσω άλλων συνόρων εκτός των ελληνικών καθώς και την επίτευξη συνεργειών σε θέματα τεχνογνωσίας όσον αφορά τη διενέργεια συναλλαγών σε πολλαπλές Αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, δρώντας από κοινού με μια καταξιωμένη εταιρεία με παρουσία σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη, καθώς και με σημαντική εμπειρία στο διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας»

kerdos
Από το Blogger.