Header Ads

Δεν κατέληξε σε κοινή απόφαση για την απεργία η ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ Εορδαίας: Λέμε όχι στη διαθεσιμότητα

Η κάθε παράταξη θα κατεβεί με τη δική της πρόταση στην συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ καθηγητών που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου, καθώς το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης που συνεδρίασε την Πέμπτη δεν κατέληξε σε πλειοψηφική πρόταση υπέρ ή κατά της απεργίας κατά την έναρξη του σχολικού έτους.


Με το δεδομένο ότι τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε μια κοινή πρόταση, οι παρατάξεις των καθηγητών προτείνουν στα μέλη τους:

-Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργασία με 3 έδρες στο ΔΣ) πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.

-Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Συσπειρώσεις με 2 έδρες) απεργία διαρκείας από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.

-Η παράταξη της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία με 3 έδρες) μια 48ωρη απεργία 12 και 13 Σεπτεμβρίου και γενική συνέλευση, επανεκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

-Το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ) μια 48ωρη απεργία.

-Η παράταξη της ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ με 1 έδρα) δύο 48ωρες απεργίες, 18 και 19 Σεπτεμβρίου και 25 και 26 του μήνα.

Στην γενική συνέλευση προέδρων θα κατέβει ένα κοινό κείμενο που θα καταγράφει την κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης. Στην συνέλευση αυτή χρειάζεται ένα 66,6% των προέδρων για να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

-

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ:
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν κατάφερε να καταλήξει σε κοινή πρόταση Δράσης για το επόμενο διάστημα, ούτε να συμφωνήσει σε κοινή απεργιακή πρόταση. Με το δεδομένο αυτό καλούνται οι τοπικές ΕΛΜΕ να αποφασίσουν με Γενικές Συνελεύσεις πρόταση για πρόγραμμα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων. Στις 9 Σεπτεμβρίου σε συνέλευση των προέδρων θα καταλήξουμε σε οριστική απόφαση.

Η ομοσπονδία μας δεν δείχνει να κατανοεί την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, ως απόρροια της αντι-εκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται δεν αντιλαμβάνεται τι ζουν οι συνάδελφοι μας και το απέδειξαν με τη δράση τους όλο το καλοκαίρι. Ότι η λογική ενός πραγματικού αγώνα σύγκρουσης με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, είναι μονόδρομος.

Η πολιτική που υποβαθμίζει την παιδεία και τη ζωή των εκπαιδευτικών, η πολιτική των διαθεσιμοτήτων – υποχρεωτικών μετατάξεων - απολύσεων, της διάλυσης της τεχνικής εκπαίδευσης και της ακύρωσης του μορφωτικού ρόλου του Λυκείου, της ακύρωσης του μέλλοντος της νεολαίας μέσα από την απλήρωτη, φτηνή μαθητεία χωρίς δικαιώματα, του ξεπουλήματος κάθε δημόσιου αγαθού, δεν αφήνει άλλα περιθώρια.

Με το δεδομένα αυτά, το ΔΣ της ΕΛΜΕ από την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα αναλάβει εκτός από την ενημέρωση των συναδέλφων με εξόρμηση στα σχολεία, να διαμορφώσει εισήγηση - πρόταση για την Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Εορδαίας που θα πραγματοποιηθεί στις 4 ή 5 Σεπτεμβρίου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ, μέχρι την ημέρα της συνέλευσης, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς μας να είναι σε εγρήγορση, να ενημερώνονται και να συμμετάσχουν στις όσες κινητοποιήσεις και δράσεις πραγματοποιούνται από το συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματίων Εορδαίας.

Είναι αυτονόητη η συμμετοχή μας στο Πανδυτικομακεδονικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, και την επόμενη Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στην ΔΕΘ.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Δυτικής Μακεδονίας, τις επόμενες ημέρες σε κοινή σύσκεψη για την οργάνωση και τον συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης και των φερέφωνών της καταστρέφουν τη χώρα, ρημάζουν το δημόσιο σχολείο, την δουλειά μας και τη ζωή μας.

Συσπειρωθείτε γύρω από το Σωματείο.

Η συλλογική δράση είναι το μόνο μας καταφύγιο!



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΛΕΜΕ ΟΧΙ :

ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της δημόσιας Υγείας

ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του Κράτους Πρόνοιας

ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της «ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ» της Δημοκρατίας!
Από το Blogger.