Header Ads

«Forbes»: Ο αγωγός ΤΑΡ θα σώσει οικονομικά την Ελλάδα

Σανίδα σωτηρίας για την ελληνική οικονομία είναι ο αγωγος ΤΑΡ, εκτιμά το Forbes σε δημοσίευμά του. Σύμφωνα με το άρθρο δεν πρόκειται απλά για έργο που θα φέρει δισεκατομμύρια και θέσεις εργασίας στη χώρα, αλλά θα προσελκύσει και ξένους επενδυτές.

Οπως αναφέρει το Forbes, αναμένεται να εισρεύσει στην ελληνική οικονομία 1,5 δισ. δολάρια από τον αγωγό ΤΑΡ, κάτι που επισημαίνεται πως θα αντισταθμίσει το έλλειμμα από τις ιδιωτικοποιήσεις. Παράλληλα γίνεται ειδική αναφορά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την κατασκευή αλλά και τη διαχείριση του έργου, κάτι απαραίτητο όπως σημειώνει το περιοδικό για μία χώρα με ανεργία που έχει φτάσει στο 27,6%.
Επιπλέον, τονίζεται η σημασία του έργου ως στοιχείο ένδειξης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ως κάτι που θα προσελκύσει ξένους επενδυτές. Στο δημοσίευμα φιλοξενείται και παλιότερη δήλωση του Κωνσταντίνου Φίλη στην Wall Street Journal, με τον επικεφαλής της έρευνας του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου να επισημαίνει ότι «ο ΤΑP είναι πολύ σημαντικός για τη χώρα, αλλά πρόκειται μόνο για έμμεση επένδυση. Η Ελλάδα θα απομακρυνθεί από το φαύλο κύκλο μόνο, αν εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και υιοθετήσει ένα ευέλικτο σχέδιο επενδύσεων για να προσελκύσει ξένους επενδυτές».
Από το Blogger.