Header Ads

Επίθεση στον Αδωνι Γεωργιάδη στο Αττικόν - Τι λέει ο ίδιος (ηχητικό)

Ο υπουργός Yγείας μετέβη στο νοσοκομείο, το οποίο είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι θα επισκεφθεί σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων που ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη, για να ενημερωθούν για τα θέματα κάθε νοσηλευτικού ιδρύματος. Το πρωί είχαν ξεκινήσει τις επισκέψεις τους από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου η συνάντηση με τη διοίκηση, τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς την παρουσία αστυνομικής δύναμης.


«Όπως έκανα την κίνηση να προχωρήσω, οξύνθηκαν τα πνεύματα. Με έσπρωξαν, με χτύπησαν στο πρόσωπο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας στον Βήμα 99,5, σημειώνοντας:

«Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου θλίψη για το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν την ιδιοκτησία των νοσοκομείων. Σε καμία περίπτωση δεν τους στερώ το δικαίωμα και να διαμαρτυρηθούν και να μην με συμπαθούν και να μην με θέλουν υπουργό. Πιστεύω όμως ότι είναι αδιανόητο να απαγορεύουν στον υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο, το οποίο είναι υπό την εποπτεία του. Αυτό είναι αμφισβήτηση του πολιτεύματος και, δεύτερον, ότι -όπως και να έχει- είναι αδιανόητο να ασκούν βία πάνω στον υπουργό».

«Πιστεύω ότι όλος ο πολιτικός κόσμος θα καταδικάσει αυτό που έγινε. Μπορούν να διαμαρτύρονται όσο θέλουν, αλλά με χτύπησαν» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας:

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι αυτό που συνέβη εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Είναι καθαρά η έκφραση της βίας από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο οποίος νομίζει ότι έχει το μονοπώλιο στην έκφραση γνώμης στη χώρα. Εγώ δεν τους φοβάμαι, γι' αυτό στάθηκα απέναντί τους. Πιστεύω ότι στη χώρα αυτή έχουμε όλοι δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας».
Συνεργάτες του αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης επέστρεψε στο υπουργείο «με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό».

Στο επεισόδιο παρενέβησαν αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου. Η επίσκεψη του υπουργού στο νοσοκομείο έγινε τελικά με τα ΜΑΤ να περιφρουρούν το αμφιθέατρο, όπου μίλησε παρουσία μόνο της διοίκησης του νοσοκομείου, χωρίς την παρουσία των καθηγητών ιατρών.

Να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι είχαν δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι ο υπουργός «είναι ανεπιθύμητος» στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Γεωργιάδης, είχε επισκεφθεί το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.



Ανακοίνωση των εργαζομένων
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Αττικού Νοσοκομείου αναφέρουν: «Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταδικάζει την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη - παρωδία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας. Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης να επιβάλλει το δόγμα του Νόμου και της Τάξης για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της.

» Ο Υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού.

» Γι' αυτό μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5-10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15-20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλλαν στο νοσοκομείο.

» Το σωματείο και η γενική συνέλευση καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου (Διοικητή, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ορισμένους Πανεπιστημιακούς καθηγητές) που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέχτηκαν να συνομιλήσουν μαζί του σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας.

» Η γενική συνέλευση χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στη μαχητική διαμαρτυρία καταγγέλλοντας της διάλυση της δημόσιας υγείας και την κυβερνητική τρομοκρατία.

» Σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και το λαό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ.

» ΥΓ. Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα, διαδίδουν ότι ο υπουργός 'χτυπήθηκε' από τους εργαζόμενους. Είναι τόσο ψεύτες που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνησή μας».


«Να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους»
Να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, καταδικάζοντας την επίθεση σε βάρος του υπουργού Υγείας.

Παράλληλα, κάλεσε όλα τα κόμματα που θέλουν να θεωρούνται εντός του δημοκρατικού τόξου να καταδικάσουν την επίθεση.

Καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας. «Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο, στρέφονται εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και συμβάλλουν στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής.

» Περιμένουμε απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να καταδικάσουν την επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΔΗΜΑΡ, από την πλευρά της, εκφράζει την ανασυχία για «την όξυνση των φαινομένων βίας», υπογραμμίζοντας ότι «η απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζει η Βουλή δεν είναι ανεξάρτητη από τα προαναφερόμενα κρούσματα βίας».

Τέλος, καλεί «τα κόμματα, τους φορείς, αλλά και κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη να απομονώσει όλους όσοι ασκούν οποιαδήποτε μορφής βία, είτε λεκτική, είτε σωματική, είτε ρατσιστική. Η βία είναι φασισμός, όποιος μανδύας και αν την περιβάλλει».

ΤΟ ΒΗΜΑ
Από το Blogger.