Header Ads

Ουζουνίδου: Χρέος μας η ανατροπή των Μνημονίων

Δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης, για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Συμπληρώνονται σήμερα 39 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας. Η 24η Ιουλίου δεν είναι απλά ημέρα μνήμης για τους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία, αλλά και σημείο αναφοράς και υπόσχεσης προς αυτούς για νέους νικηφόρους αγώνες.

Σήμερα η δημοκρατία βρίσκεται και πάλι στο απόσπασμα. Κυβέρνηση και τρόικα ισοπεδώνουν την κοινωνία μας και οδηγούν τους πολίτες της στην απόγνωση. Οι εργασιακές σχέσεις καταργούνται, το κοινωνικό κράτος καταρρέει, η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη, οι μισθοί σφαγιάζονται και η φτώχεια είναι συνώνυμη με την καθημερινότητά μας. Η δημοκρατία συρρικνώνεται, μέσα σε ένα πλαίσιο όξυνσης της καταστολής και περιστολής των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ η ακροδεξιά και ο φασισμός επιστρέφουν με τον πιο εφιαλτικό τρόπο.

39 χρόνια μετά, έχουμε χρέος να ανατρέψουμε τη μνημονιακή πολιτική, να φέρουμε στο επίκεντρο τη δημοκρατία, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους λαούς σε όλη την Ευρώπη για μια κοινωνία δίκαιη, ειρηνική, δημοκρατική και σοσιαλιστική.

Από το Blogger.