Header Ads

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στις απολύσεις (στο δημόσιο)

Η δικομματική κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» και περιορισμένης χρονικής διάρκειας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την ανεργία επίσημα στο 27% και αυτή των νέων σχεδόν στο 60% ετοιμάζεται να εκτελέσει νέα «συμβόλαια θανάτου».



· Απελευθερώνουν πλήρως τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

· Ετοιμάζονται να εφαρμόσουν το «μοντέλο» κλεισίματος της ΕΡΤ σε ΕΛΤΑ αμυντικές βιομηχανίες και ενέργεια - νερά.

· Μέχρι τις 8 Ιουλίου προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους δήμους αλλά και στον τομέα υγείας. Η διαθεσιμότητα θα προωθηθεί με την κατάθεση τροπολογιών στη Βουλή.

Για τους «εκτελεστές» των μνημονιακών πολιτικών αυτοί οι εργαζόμενοι δεν είναι παρά κάποιοι ακόμα αριθμοί, που θα προστεθούν στις εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων. Για μας, είναι ζήτημα επιβίωσης τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους. Επιπλέον, με αυτές τις πολιτικές το δημόσιο θα υποβαθμιστεί και θα απαξιωθεί ακόμα περισσότερο και ταυτόχρονα η εργασία στον ιδιωτικό τομέα μετατρέπεται σε «παροχή» των εργοδοτών με εργασιακούς κανόνες του περασμένου αιώνα.

Η δικομματική κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας βαφτίζει με περισσό θράσος ως «μεταρρυθμίσεις» την πλήρη διάλυση-ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, των παροχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κάθε Δημόσιας προσφερόμενης υπηρεσίας. Έτσι ο κάθε πολίτης να είναι έρμαιο των κερδοσκοπικών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι αλλά και κάθε ενεργός πολίτης αυτής της χώρας πρέπει να αντιδράσει.



Ø Θα μας βρουν μπροστά τους.

Ø Κάθε σχολείο, κάθε νοσοκομείο, κάθε δημαρχείο, κάθε χώρος εργασίας, να γίνουν κέντρα του αγώνα.

Αυτή η κυβέρνηση δεν «επιδιορθώνεται».

Αυτή η κυβέρνηση είναι που πρέπει να «απολυθεί».

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής

Της Ν.Ε. Κοζάνης

Του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
Από το Blogger.