Header Ads

Σύλλογος γυναικών Πτολεμαΐδας: Νέο χρύπημα στη λαϊκή οικογένεια η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

Η συγκυβέρνηση με υπουργική απόφαση προχωράει το σχέδιο της για πλήρη παράδοση της Ηλεκτρικής Ενέργειας στα μονοπώλια.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι εκάστοτε κυβερνήσεις ακολουθώντας με συνέπεια τη στρατηγική της Ε.Ε για πλήρη απελευθέρωση της ενέργειας, από τη συνθήκη του Μάαστριχτ μέχρι σήμερα, εφάρμοσαν αυτή την πολιτική, που είχε σαν αποτέλεσμα οι λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν πανάκριβα το ηλεκτρικό ρεύμα και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και στην ενέργεια συνολικά, δεν προλαβαίνουν να μετράνε τα δικαιώματα που τους πετσοκόβονται τρεις και λίγο.


Η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση τι σημαίνει για μας?

Σημαίνει χιλιάδες ακόμη θα αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.

Σημαίνει απολύσεις μόνιμου προσωπικού, 8μηνα, 4μηνα, εργολαβικοί εργαζόμενοι με μισθούς πείνας κυριολεκτικά. Ήδη ένα δείγμα πήραμε, με τη νέα κλαδική σύμβαση στους 8μηνίτες με 580 ευρώ μικτά!

Σημαίνει γενική επίθεση στα όποια εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει.

Δεν χάνουν, όμως όλοι από αυτή την εξέλιξη. Κερδισμένοι για άλλη μια φορά βγαίνουν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι μεγαλοκαρχαρίες, που σφάζονται μεταξύ τους, πάνω στα δικά μας συντρίμμια για το ποιος θα πρωτοπρολάβει να αρπάξει από το φιλέτο στην ενέργεια. Και για να περάσει η πολιτική που υπηρετούν οι κυβερνήσεις τους ,χωρίς να ακουστεί κιχ ,έχουν και τους κολαούζους τους ,τις κυβερνητικές-εργοδοτικές ηγεσίες στα συνδικάτα, τις πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που καλλιεργούν το “ διαίρει και βασίλευε”, τις αυταπάτες ότι “εμείς θα τη γλιτώσουμε”, ότι “και πάλι καλά να λέμε που έχουμε δουλειά ακόμα”. Έτσι, όλοι αυτοί, που άνοιξαν το δρόμο χρόνια πριν με τις υπογραφές τους και με τις υποκλίσεις τους στην Ε.Ε, στην ανταγωνιστικότητα, στην “καλή δημόσια ΔΕΗ” προσπαθούν να ξεγελάσουν για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους.

Απέναντι στη νέα επίθεση η μόνη λύση για τις λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους βρίσκεται στην πρόταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για

Ενέργεια λαϊκή περιουσία,
Ρεύμα φθηνό για τη λαϊκή οικογένεια,
Καμιά διακοπή ρεύματος σε ανέργους και στις οικογένειες τους, σε εργαζόμενους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Υπογραφή κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας με βάση τις ανάγκες. Να σταματήσει το δουλεμπόριο στη ΔΕΗ.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο-η δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κάθε άνεργο-η, κάθε αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, νέο, νέα να αγωνιστούμε από κοινού, οργανωμένα, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, σε σύγκρουση με την πολιτική της απελευθέρωσης, με την στρατηγική της Ε.Ε, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Να παλέψουμε για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ- Ο.Γ.Ε.)

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πτολεμαΐδα 26-07-2013
Από το Blogger.